App Spotter: Google Body

Redactie WINMAG Pro
Google is er niet alleen op uit om de gehele wijde wereld met Maps en Street View digitaal in kaart te brengen, maar ook het menselijk lichaam. Het resultaat is Google Body, dat geheel volgens Google's filosofie gratis te gebruiken is.

Google Body is niet alleen via een 'gewone' computer te benaderen, maar kent ook een app-variant. Hiervoor heb je wel een tablet nodig met Android 3.0 (Honeycomb), omdat de app de nodige processorkracht vraagt van je mobiele toestel.

In Google Body krijg je een 3D-model van het  menselijk lichaam te zien dat je naar hartelust kunt draaien en in- en uit- kunt zoomen. Hierbij kun je zelf kiezen welke 'laag' van het menselijk lichaam je wilt zien, zoals de buitenkant, de spieren of de botten.

Via een zoekbalk kun je daarnaast zoeken naar specifieke delen van het lichaam (alleen in het Engels), waarna de app inzoomt op dit onderdeel. Ook kun je op afzonderlijke spieren, botten of aderen tikken, waarbij Google Body je de naam van dit deel geeft.

Google Body ziet er goed uit en werkt bijzonder vloeiend. Het is erg interessant om door het menselijk lichaam te kunnen 'scrollen' en de app illustreert op een leuke manier waar de nieuwe generatie Android-tablets toe in staat is. Google Body is daarmee een ideale gadget-app om de mogelijkheden van je nieuwe tablet mee te laten zien.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie