'Apple begint binnenkort met product augmentedrealitybril'

Jordi Smit
De augmentedrealitybril van Apple gaat mogelijk al eind dit jaar in productie. De bril wordt volgens de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo uiterlijk in het tweede kwartaal van 2020 geproduceerd.

Eerste augmentedrealitybril 

Analist Kuo stelt dat de augmentedrealitybril van Apple zeker in het begin niet zonder de iPhone zal kunnen. De Apple-bril zou uitsluitend als scherm dienen, waarbij de computertaken via de iPhone plaatsvinden. Gebruikers hoeven de iPhone bij gebruik echter niet uit de zak te halen.

Koppelen augmentedrealitybril 

Zoals het er nu naar uit ziet werkt het koppelen van de bril met de iPhone draadloos. Apple zou de bril bewust niet zwaar willen maken, wat de reden zou zijn dat het denkwerk niet door de bril plaatsvindt. Concurrerende AR-brillen werken volledig zelfstandig, maar zijn daardoor wel relatief groot en zwaar.

LEES OOK: Het internet: waar staan we en waar gaan we heen?

Toepassingen AR en VR

Wanneer je aan augmented en virtual reality denkt, denk je waarschijnlijk aan Pokémon Go en andere videogames. Als je echt out of the box denkt, kun je je waarschijnlijk ook nog wel een virtual reality film voorstellen. De toepassingen van AR en VR gaan echter veel verder dan de entertainmentwereld.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi