'Apple begint binnenkort met product augmentedrealitybril'

Jordi Smit
De augmentedrealitybril van Apple gaat mogelijk al eind dit jaar in productie. De bril wordt volgens de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo uiterlijk in het tweede kwartaal van 2020 geproduceerd.

Eerste augmentedrealitybril 

De eerste augmentedrealitybril van Apple zal zwaar afhankelijk zijn van de iPhone, zegt Kuo. De bril van Apple zou enkel als scherm fungeren, terwijl alle computertaken door de iPhone worden verzorgd. De telefoon rendert de AR-beelden en zorgt voor de internetverbinding en de locatie. Gebruikers zouden hun iPhone dan wel in hun zak kunnen laten zitten.

Koppelen augmentedrealitybril 

Waarschijnlijk werkt het koppelen van de bril en de iPhone draadloos, zoals dat ook tussen de Apple Watch en de iPhone gaat. Door al het denkwerk aan de iPhone over te laten, zou Apple het gewicht van de bril laag willen houden. Andere AR-brillen, zoals de Microsoft HoloLens, werken volledig zelfstandig, maar zijn daardoor wel relatief groot en zwaar.

LEES OOK: Het internet: waar staan we en waar gaan we heen?

Toepassingen AR en VR

Wanneer je aan augmented en virtual reality denkt, denk je waarschijnlijk aan Pokémon Go en andere videogames. Als je echt out of the box denkt, kun je je waarschijnlijk ook nog wel een virtual reality film voorstellen. De toepassingen van AR en VR gaan echter veel verder dan de entertainmentwereld.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi