Apple denkt aan Apple Car met gezichts- of vingerherkenning

Jordi Smit
Apple blijkt een speciaal ontworpen beveiligingssysteem voor Apple Car te overwegen, waarbij gezichts- of vingerherkenning gebruikt wordt om het voertuig te starten. Dat blijkt uit een gepubliceerd patent van de techgigant.

Ontgrendelen Apple Car

Het patent is reeds in 2017 vastgelegd en is bedoeld om een auto op dezelfde wijze als de iPhone te ontgrendelen én op te starten. Volgens Apple kan de Apple Car bovendien worden aangepast aan degene die hem gebruikt. Zo kan een speciale afspeellijst worden klaargezet op basis van wiens vinger is gescand.

Biometrische verificatie

Apple beschrijft in de patenttekst hoe huidige sleutelsystemen voor auto's onveilig zijn, omdat niet gecheckt wordt of de rechtmatige eigenaar er gebruik van maakt. Het techbedrijf hoopt dat op te lossen door een biometrische check uit te voeren. Bij biometrische verificatie wordt met sensoren gekeken of de eigenaar zelf een apparaat gebruikt. 

LEES OOK: Nieuwe AirPods verschijnen waarschijnlijk in lente

Toekomst Apple Car

Of Apple ooit een eigen auto gaat maken is nog steeds een geheim, maar een nieuw patent geeft wel inzicht in enkele ideeën die Apple voor de zogenaamde Apple Car heeft. 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi