Apple denkt aan Apple Car met gezichts- of vingerherkenning

Jordi Smit
Apple blijkt bezig te zijn met een speciaal ontworpen beveiligingssysteem voor Apple Car. Gezichts- of vingerherkenning worden hierbij toegepast om het voertuig te starten. Dat blijkt uit een gepubliceerd patent van de techgigant.

Ontgrendelen Apple Car

Het patent is reeds in 2017 vastgelegd en is bedoeld om een auto op dezelfde wijze als de iPhone te ontgrendelen én op te starten. Volgens Apple kan de Apple Car bovendien worden aangepast aan degene die hem gebruikt. Zo kan een speciale afspeellijst worden klaargezet op basis van wiens vinger is gescand.

Biometrische verificatie

In de patenttekst legt Apple uit hoe de huidige sleutelsystemen voor auto's onveiligheid met zich meebrengen. Er wordt namelijk niet gecontroleerd of de rechtmatige eigenaar hier gebruik van maakt. Apple hoopt de oplossing te hebben gevonden door een biometrische check uit te oefenen. Bij biometrische verificatie wordt met sensoren gekeken of de eigenaar zelf een apparaat gebruikt. 

LEES OOK: Nieuwe AirPods verschijnen waarschijnlijk in lente

Toekomst Apple Car

Het is overigens nog altijd niet bekend of Apple ooit een eigen auto gaat maken. Het nieuwe patent biedt wel enig inzicht in de ideeën die Apple voor de Apple Car heeft. 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi