Binnenkort buigbare iPhones?

Apple heeft patent op buigbaar scherm gekregen

Redactie WINMAG Pro
Al in juli 2014 vroeg Apple patent aan voor een ontwerp van een device met een flexibel scherm. Nu heeft het US Patent and Trademark Office dit patent verleend aan het bedrijf en kunnen we met enige zekerheid verwachten dat toekomstige iPhones uitgerust zullen zijn met een buigbaar scherm.

Toekomstige Apple iPhones met buigbaar scherm 

Het patent bevat een design schets voor een device met een buigbaar scherm. De tekening van Apple heeft iets weg van een klaptelefoon die tot een aantal jaren geleden nog razend populair was. Het patent voor ‘flexible display devices’ zal kunnen leiden tot een buigbare iPhone in de toekomst.
Apple patent iPhone flexibel scherm

Niet alleen Apple 

Apple is niet het enige bedrijf dat een patent op een buigbaar scherm toegewezen heeft gekregen, ook Samsung en Lenovo werken aan een soortgelijk ontwerp, maar het is niet duidelijk wanneer de eerste flexibele telefoon op de markt zal komen. De iPhone bestaat volgend jaar 10 jaar. Volgens CNET zou het goed kunnen dat Apple dit viert met een telefoon die is uitgerust met een OLED scherm. Een buigbaar model zal het niet zijn.

Lees ook: Apple vraagt patent aan voor papieren tas 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie