Apple monitor terug: dé details

Jordi Smit
Apple besloot in 2016 om de monitorenmarkt te verlaten. Een jaar later kwam Apple hier alsnog op terug: het besloot weer verder te gaan met het produceren van displays. Met als resultaat een nieuwe Apple monitor: de Apple Pro Display voor bij de nieuwste Mac Pro.

Grootte Apple monitor

Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zal de Apple monitor een 31,6-inch display hebben met een resolutie van 6.144 x 3.072 pixels. Dat is aanzienlijk groter dan de 27-inch iMac. Het scherm zou zeker Pro-gebruikers in vele industrieën moeten behagen. Kuo stelt dat het Apple Display een 6K3K-resolutie zal hebben. Op dit moment is het niet bevestigd of de Apple Display 16: 9 van nature is of meedoet met de trend van ultrabrede schermen.

MicroLED

Kuo merkt nog een detail op. Zo zou Apple een nieuwe techniek willen gaan toepassen, genaamd MicroLED. Deze techniek werkt hetzelfde als OLED met individuele, microscopische LEDs die pixels vormen. Evenals bij OLED hebben de LEDs eigen verlichting. Hierdoor is niet langer meer een centrale backlight nodig.

LEES OOK: 'Google Pixel is geen iPhone-moordenaar'

Onthulling Apple monitor

Aangezien het scherm is gemaakt voor de Mac Pro, is er een reëele kans dat de Apple monitor wordt onthuld tijdens de WWDC 2019. Apple geeft dan naar verluidt ook een voorproefje van de nieuwe Mac Pro, die later in 2019 op de markt moet komen. Over de prijs is nog niets bekend.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi