Apple neemt afscheid van Lightning-connector

Redactie WINMAG Pro
Topanalisten voorspellen dat Apple de Lightning-connector zal weglaten bij nieuwere modellen van de iPhone. Vanaf 2021 zullen daarom de telefoons enkel draadloos kunnen worden opgeladen. Dit blijkt uit een rapport van Ming-Chi Kuo, een analist van TF Securities.

Lightning-connector of draadloos

De voorspelde verdwijning van de Lightning-connector - in combinatie met andere unieke updates - zal de verkoop van nieuwe iPhone toestellen moeten aanmoedigen. Zonder de Lightning-connector moet de iPhone de perfecte ervaring van draadloos opladen bieden, aldus Kuo.

USB-C

Eerder waren er al aannames over de verdwijning van de Lightning-connector. In 2017 voorspelde Kuo dat Apple zijn Lightning-connector ging vervangen voor een USB-C. De USB-C- connector wordt door andere telefoonproducenten veel gebruikt voor het opladen van toestellen.

Lightning-connector wel voor nieuwste modellen

Apple heeft de verdwijning van de Lightning-connector niet toegepast bij de productie van de nieuwste toestellen. De nieuwe iPhone 11-, iPhone 11 Pro- en iPhone 11 Pro Max-modellen van Apple, die in september uitkwamen, hebben allemaal nog Lightning-poorten.

Snellader

Apple heeft zelf nog niks naar buiten gebracht over de verdwijning van de Lightning-connector. Wel is Apple begonnen met het toevoegen van USB-C toevoer in sommige producten. De nieuwe modellen ondersteunen snelladers van Apple, die de telefoon binnen een half uur tot 50 procent opladen. Deze laders maken gebruik van USB-C, waardoor gebruikers vooralsnog een USB-C naar Lightning-connector-kabel moeten aanschaffen om te kunnen profiteren van de snellaadfunctie. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie