Apple past iPhones aan voor omzeilen verkoopverbod

Jordi Smit
Elektronicabedrijf Apple is intern bezig met het doorvoeren van wijzigingen aan de iPhone 7 en 8. Reden voor deze aanpassingen is om het door toedoen van Qualcomm ingestelde verkoopverbod te omzeilen.

Technische aanpassingen

Dat meldt WinFuture op basis van diverse bronnen. Apple zou volgens het medium van plan zijn binnenkort technische aanpassingen door te voeren. Het elektronicabedrijf zou aan zijn leveranciers hebben laten weten dat de nieuwe versies van de iPhone 7 en 8 binnen vier weken beschikbaar zouden moeten zijn. De wijzigingen zijn onder meer terug te vinden in andere software en aangepaste hardware, alles om een mogelijk verkoopverbod tegen te gaan.

Aanpassingen tegen verkoopverbod

Als Apple daadwerkelijk met deze aangepaste versie van de iPhone 7 en 8 komt, dan is dat een reactie op een Duits vonnis van december vorig jaar. Een arrondissementsrechtbank van München bepaalde in een patentzaak, die door Qualcomm was aangespannen, dat de chip in de iPhones inbreuk maakt op een hardwarepatent van Qualcomm. Dat zou voor een verkoopverbod kunnen leiden.

LEES OOK: Apple refereert per ongeluk aan nieuwe Airpods

Airpods-oordoppen

Ondertussen blijft Apple uiteraard bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Apple heeft in zijn laatste testversie van iOS 12 per ongeluk al aan een nieuwe versie van de AirPods-oordoppen gerefereerd. In de bèta van iOS 12.2 zit code die gebruikt wordt voor nieuwe AirPods die stemherkenning gebruiken om de Hé Siri-functie te activeren.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi