Apple past iPhones aan voor omzeilen verkoopverbod

Jordi Smit
Apple is momenteel hard aan het werk een aantal wijzigingen aan de iPhone 7 en 8 aan te brengen, om zo het ingestelde verkoopverbod te omzeilen. Dat stelt WinFuture naar aanleiding van verschillende bronnen.

Technische aanpassingen

Apple heeft naar verluidt het plan in de komende periode een aantal technische wijzigingen te laten doorvoeren. Het bedrijf heeft reeds leveranciers op de hoogte gebracht van de aanpassingen. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op de hard- en software.

Aanpassingen tegen verkoopverbod

De evenuele wijzigingen van de iPhone 7 en 8 zijn een reactie op het Duits vonnis van december 2018. Een arrondissementsrechtbank van München bepaalde in een patentzaak, die door Qualcomm was aangespannen, dat de chip in de iPhones inbreuk maakt op een hardwarepatent van Qualcomm. Dat zou voor een verkoopverbod kunnen leiden.

LEES OOK: Apple refereert per ongeluk aan nieuwe Airpods

Airpods-oordoppen

Ondertussen blijft Apple uiteraard bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Apple heeft in zijn laatste testversie van iOS 12 per ongeluk al aan een nieuwe versie van de AirPods-oordoppen gerefereerd. In de bèta van iOS 12.2 zit code die gebruikt wordt voor nieuwe AirPods die stemherkenning gebruiken om de Hé Siri-functie te activeren.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi