Apple releaset drie nieuwe OLED iPhones in 2020

Geert van der Klugt
Apple legt aannemelijk het grondwerk voor de uitgave van drie OLED iPhones in 2020, meldt Digitimes.

De iPhone XS en iPhone XS Max worden reeds geleverd met een OLED-display, de iPhone XR nog altijd met LCD.  Apple stelt regelmatig oudere generaties beschikbaar met vernieuwde schermtechnologie – niets nieuws. Aanzienlijk echter, is het feit dat de OLED iPhones in 2020 eveneens een verandering van schermgrootte ondergaan: 5,42-inch, 6,06-inch en 6,67-inch. Deze dimensies zijn nog nooit gebruikt, wat doet vermoeden naar een radicale verandering van ontwerp.

OLED iPhones

Optimaliseert Apple de breedte van de bezels, dan is het goed mogelijk dat de nieuwe iPhones niet veel groter zullen zijn dan recente release iPhone XS Max. De overstap van LCD naar OLED zou contrasten mooier weergeven. OLED-technologie werkt niet op basis van een achterlicht, pixels zijn individueel aan en uit te schakelen. Daarmee slagen OLED-displays in een veelvoudig betere vertoning van zwart.

LEES OOK: Droomstart voor Apple News+: 200.000 abonnees in 48 uur

De kleinste variant, het 5,42-inch model, belooft vernieuwing. De schermgrootte zou lager uitvallen dan de iPhone XS. Kleinere iPhones worden sinds jaar en dag ontworpen om goedkopere versie te kunnen bieden. Digitimes voorspelt op basis daarvan dat Apple een blik werpt op de kostenverlagende productieprocessen waar LG en Samsung reeds gebruik van maken. Een combinatie van deze productieprocessen en zijn relatief kleine formaat zou zomaar kunnen resulteren in de goedkoopste OLED-smartphone van het moment.

Een zekerheid in 2019 zijn upgrades voor de iPhone XS, iPhone XS MAX en iPhone XR. Geen grote veranderingen in uiterlijk, maar de mogelijkheid tot het opladen van AirPods, camera-updates als de dual-cameramodule in de Phone XR, en een trippel-lensoptie in een aantal andere modellen. Aankomende herfst, aannemelijk aan de hand van een media-event in september weten we meer over de drie nieuwe OLED iPhones.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert