Droomstart voor Apple News+: 200.000 abonnees in 48 uur

Jonas Bloemen
De aftrap van Apples nieuwe tijdschriftendienst is een gigantisch succes geworden. Op 25 maart lanceerde Apple de dienst, 48 uur later stond de teller met abonnees al op ruim 200.000.

LEES OOK: AirPods 2? Nee, Apple heeft veel meer in huis

Het succes is groot, zeker wanneer je het vergelijkt met tijdschriftendienst Texture, dat Apple overnam vorig jaar. Op zijn hoogtepunt had Texture niet zoveel abonnees als Apple nu na twee dagen al heeft. Apple News+ is grotendeels gebaseerd op de dienst van Texture. 

De 200.000 mensen die zich hebben ingeschreven genieten van een gratis proefperiode. Dertig dagen lang gebruiken ze zonder te betalen Apple News+. Apple is dus afhankelijk van het gevoel dat de abonnees eraan overhouden, hoeveel betalende abonnees het overhoudt weet het pas na de proefperiode. Dan betalen abonnees $ 9,99 per maand. 

Apple News+ abonnement

Wie een abonnement van Apple News+ afsluit krijgt toegang tot ruim tweehonderd tijdschriften. Onder andere National Geographic, Time Magazine, Vogue en Cosmopolitan zijn onbeperkt te lezen dankzij de dienst. Ook krijgen abonnees van Apple News+ toegang tot artikelen die normaal alleen voor betalende lezers is. Denk hierbij aan verhalen van The Wall Street Journal en The Los Angeles Times. 

Europees geïnteresseerden zullen nog even moeten wachten tot ze ook een abonnement bij Apple News+ kunnen afsluiten. De dienst is tot nu toe alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. De planning is dat later in het jaar de dienst zich uitbreidt naar het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het is nog niet bekend wanneer ook Nederland zich mag verheugen op de komst van Apple News+. Je kunt nu ook al een abonnement afsluiten, maar dan heb je alleen toegang tot Amerikaanse bladen.