AirPods 2? Nee, Apple heeft veel meer in huis

Geert van der Klugt
25 maart: de dag van Apple’s aanstaande Special Event. Terwijl de AirPods 2 onder de meest besprokene primeurs vallen, zijn de oordoppen misschien niet de aankondiging waar jouw aandacht het beste aan besteed is. Dít is waarom Apple News Service, de streamingdienst die Netflix moet gaan vervangen en de aankomende iPad de show kunnen gaan stelen.

Sinds Apple’s acquisitie van nieuwsservice Texture doen geruchten over een Apple-magazine de rondte. Nu is duidelijk dat Apple volledige toegang tot betaalde artikelen op The New York Times en de Washington Post gaat bieden, in vorm van een subscriptie van $ 9,99 per maand. Echter, niet elk groot medium is enthousiast, aangezien Apple 50 procent van alle abonnee-opbrengst in eigen zak steekt. Daarmee belooft er een kloof tussen ‘Apple-media’ en ‘non Apple-media’ te ontstaan.

LEES OOK: Showtime: AirPods 2, iOS 12.2 en Netflix-killer bevestigd

Eveneens belooft Apple de details rondom zijn toekomstige streamingdienst bekend te maken. Vergelijkbaar met Apple News Service, zullen gebruikers hiermee toegang hebben tot verschillende bestaande diensten, waaronder HBO. Verwacht is dat Apple zich reeds bezighoudt met het maken en toevoegen van exclusieve videocontent. Prijs en inhoud zijn momenteel onbekend, maar namen als Jennifer Aniston, Steve Carell en Jennifer Garner geven aan bij het medium betrokken te zijn.

AirPods 2 of iPad 2?

Goed, verwacht wordt een nadruk op de bovengenoemde services, maar hardware-aankondigingen zijn niet uitgesloten. Apple host zo’n drie tot vier grote evenementen per jaar. Vaak claimt het bedrijf één segment te zullen behandelen, om vervolgens het tegenovergestelde te doen. De nieuwste iPad is langverwacht. Bovendien is duidelijk dat het model in de eerste helft van 2019 het licht zou zien. De kans dat Apple een nog grotere indruk hoopt te wekken door de aandacht ogenschijnlijk op andere zaken te richten is sterk aanwezig.

De tijd zal het uitwijzen. Voor in den agenda: 25 maart. Wij kijken mee – jij ook?

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert