Showtime: AirPods 2, iOS 12.2 en Netflix-killer bevestigd

Redactie WINMAG Pro
Samsung en Netflix worden op 25 maart beproefd. Via een poster die verdacht veel naar Samsung’s Unpacked-evenement doet vermoeden, bevestigt Apple vandaag het Apple Special Event: een bijeenkomst waar de draadloze AirPods 2, streamingdienst Apple TV & Movies en iOS 12.2 bekendgemaakt worden.

AirPods 2

‘It’s show time.’ In traditionele Apple-stijl doet alles denken aan een comeback; een antwoord op het grootse Samsung-succes dat in 2019 centraal staat. Over de specificaties van de aankomende AirPods 2 is niet veel bekend. Wél duidelijk is de livegang van Apple TV and Movies, een antwoord op de dominante streamingpositie van Netflix.

LEES OOK: Airpods versus Galaxy Buds: de verschillen

Apple scoorde content-deals met onder andere Steven Spielberg, J.J. Abrams (regisseurs), Jennifer Aniston en Oprah, wiens content beschikbaar zal zijn op het platform. Via de TV-app zullen gebruikers zich bovendien kunnen abonneren op verschillende kanalen, waaronder HBO.

Backwards

Daarbovenop duikt Apple de magazine- en nieuwsindustrie in. Bouwend op zijn recente aanwinst, subscriptieplatform Texture werkt de tech-gigant vermoedelijk samen met uitgevers van verschillende kranten en magazines. Zoals inmiddels traditie gaat het nieuws gepaard met controversie: woorden als regressief en ‘backwards’ doen de rondte. Anderzijds dankt Apple zijn decennialange bestaan mede aan onverwachtse, onpopulaire strategieën.

Voor in den agenda: 25 maart. Fan of niet, het belooft een verrassende dag te worden - zo ook het onvermijdelijke antwoord van concurrenten Samsung en Netflix.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie