Airpods versus Galaxy Buds: de verschillen

Airpods versus Galaxy Buds: de verschillen

Redactie WINMAG Pro
Eind 2016 introduceerde Apple haar nieuwste draadloze oordopjes: de Airpods. Tegenwoordig zijn de oortjes immens populair. Nu is ook Samsung met een variant gekomen; Galaxy Buds.

LEES OOK: Totaal nieuwe Apple AirPods in 2020

Samsung koos voor een ander ontwerp dan dat van Apple. Zo hebben de Galaxy Buds geen staafje dat onderaan uitsteekt en passen ze grotendeels in het oor. De buds zijn verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en felgeel. Zowel bij de Airpods als de Galaxy Buds stopt het afspelen van muziek wanneer je één van de oortjes uit je oor haalt. 

De verbinding van de Galaxy Buds komt tot stand via een Bluetooth 5 verbinding. Dat heeft de versie van Apple niet. De verwachting is echter dat het niet lang zal duren voordat Apple met een tweede versie op de markt brengt waarbij een Bluetooth 5 verbinding wel mogelijk is. 

Opladen

Zowel de Airpods als Buds worden opgeladen in een case. De accuduur van de Galaxy Buds is langer. Met volledig opgeladen Airpods kun je vijf uur muziek luisteren. Die tijd is een uur langer bij de Galaxy Buds: zes uur. Maar, de oplaadcase van Airpods gaat ruim drie keer zo lang mee als die van de Galaxy Buds. Het doosje van de Airpods zorgt voor 24 uur extra accuduur, bij de Samsung-versie bedraagt die tijd slechts zeven uur. 

Voor de Galaxy Buds bestaat wel een toevoeging. De Samsung Galaxy S10 kan de Galaxy Buds draadloos opladen. Wanneer de buds inclusief hun case op de achterkant van de smartphone worden gelegd begint hij automatisch met opladen.  

Bellen

Met beiden varianten kan er ook gebeld worden. Ze zijn allebei uitgerust met een microfoon. Ook zijn zowel de Airpods als de Galaxy Buds uitgerust met een virtuele assistent. Bij de Airpods is dit Siri en bij de Galaxy Buds Bixby, deze is echter nog niet in het Nederlands beschikbaar. 

Vanaf 29 maart zijn de Galaxy Buds beschikbaar. Samsung brengt de Galaxy Buds op de markt voor €149,99. Daarmee zit het €30 onder de prijs van de Airpods. De Galaxy Buds werken op toestellen die op Android 5.0 of nieuwer draaien. Of ze ook te gebruiken zijn voor Apple toestellen is nog niet bekend. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie