Totaal nieuwe Apple AirPods in 2020

Ruben den Boer
Apple-fanaten kunnen in 2020 hun hart weer ophalen. Dan zouden er namelijk compleet nieuwe versies van de AirPods op de markt komen. Eerst komt er in 2019 nog een versie uit die draadloos opgeladen kan worden, meldt een gerenomeerd analist.

Ming-Chi Kuo staat erom bekend dat hij doorgaans goed geïnformeerd is. Op basis van bronnen bij Apple-leveranciers zou hij erachter zijn gekomen dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een totaal nieuwe versie van hun ondertussen zo bekende AirPods. Voor die tijd kunnen Apple-liefhebbers volgens hem uitkijken naar een draadloos oplaadbare versie van de draadloze oordopjes. Dat meldt Kuo tegenover Apple-blog 9To5Mac.

Draadloos oplaadbare AirPods

Er gaan al langere tijden geruchten de ronde over draadloos oplaadbare AirPods. Zo doken er eerder al bewijzen op dat beheerder Bluetooth SIG een nieuwe versie van de oortjes zou hebben goedgekeurd. Daarnaast kondigde Apple in 2017 al hun AirPower-oplaadmat aan, waarmee gebruikers tegelijkertijd hun iPhone, Apple Watch en AirPods kunnen opladen. Op deze mat zouden de nieuwe oortjes draadloos kunnen worden opgeladen, gebruikers met oudere oortjes zouden een doosje kunnen kopen waarmee ze hun AirPods via de AirPower kunnen opladen.

Functies nieuwe AirPods

Wat er precies gaat veranderen in de totaal nieuwe Apple AirPods is niet duidelijk, ook Ming-Chi Kuo gaat hier niet verder op in. Er gaan echter al langere tijd geruchten dat de nieuwe oortjes waterbestendig zouden worden, Siri zouden ondersteunen en actieve ruisonderdrukking zouden hebben.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben