Apple verliest $ 64 miljard in marktwaarde, verkoopcijfers storten in

Aimée van Vuuren
De afgelopen twee maanden is de marktwaarde van Apple aan het dalen. Na de aankondiging van het elektronicabedrijf dat zij $ 4 miljard minder zouden omzetten, daalde de waarde van de aandelen met een aanvullende acht procent voor een totaalverlies van $ 64 miljard in een korte periode.

Marktwaarde Apple daalt

De verkoop van smartphones is aan het dalen vanwege een verzadigde markt. Ondanks dat Apple beter presteert op deze markt dan concurrenten zoals Samsung zien ze een daling in het aantal verkopen. Het belang naar nieuwe iPhones is minder in vergelijking met de aandacht die releases zo'n zes jaar terug kregen. De omzet neemt dus af, waardoor het voor investeerders minder aantrekkelijk wordt om aandelen te kopen van Apple en het bedrijf marktwaarde verliest.

LEES OOK: iPhone 2021 mét vingerafdrukscanner

Meer risico voor beleggers

Apple heeft aangegeven meer tijd, geld en aandacht te willen investeren in de accessoires die het bedrijf maakt. Voor alsnog is dat nog niet gebeurd: de HomePod kwam niet op tijd uit en de AirPower heeft geen update meer gehad sinds september 2017. Alles wijst erop dat Apple zich niet veel bezighoudt met de accessoires. Hierdoor zullen beleggers zeker twee keer nadenken voordat zij aandelen kopen van het bedrijf.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée