iPhone 2021 mét vingerafdrukscanner

Jordi Smit
De nieuwe iPhone die in 2021 uitkomt, heeft zowel een gezichts- als vingerafdrukscanner. Dat weet de doorgaans betrouwbare analist Ming-chi Kuo vandaag te melden.

Vingerafdrukscanner

Apple koos eerder voor een vingerafdrukscanner, maar deze had nooit een plaats in het scherm. Jarenlang was deze namelijk te vinden in de thuisknop van de iPhone, maar dit is alweer enige tijd niet meer het geval. De vingerafdrukscanner maakte plaats voor de gezichtsherkenning.

Kinderziektes

In de iPhone van 2021 zouden dus zowel gezichtsherkenning als een vingerafdrukscanner aanwezig zijn. Volgens Kuo wilde Apple jarenlang niet mee met de vingerafdrukscanner, omdat er verschillende kinderziektes aan de techniek zouden zitten. Ook zou het gebied om te scannen te klein zijn en moest de iPhone dikker worden. De techniek zou volgens Apple voldoende zijn ontwikkeld dat het kan worden gebruikt.

Presentatie iPhone

De nieuwe iPhone zal naar verwachting in september worden gepresenteerd. Het apparaat zal verschillende verbeteringen met zich meedragen, zoals de drie camera's die achterop zitten. Ook waren eerder geruchten dat de iPhone van 2021 niet langer een inkeping boven het scherm heeft.

afbeelding van Jordi Smit
Door: JordiSmit

JordiSmit | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJordi