Apple Watch waarschuwt voor levensgevaarlijke stoffen

Jonas Bloemen
Dat Apple investeert in levensreddende functies op zijn Apple Watch is bekend. Zo kan het uurwerk een afwijkend hartritme al vaststellen en je daarvoor waarschuwen. Apple wil nog meer van zulke functies toevoegen aan de Watch.

LEES OOK: Hoe de Apple Watch 4 jouw leven kan redden

De volgende stap die Apple wil zetten is het opmerken van koolmonoxide. Dat zou moeten gebeuren door middel van kleine sensoren en kunstmatige intelligentie. Volgens Apple moet er een systeem komen dat geuren en gassen analyseert maar dat wel zo klein mogelijk gebouwd kan worden. Het moet immers in de Apple Watch passen. 

De sensoren die koolmonoxide meten bestaan al, maar zijn nog nooit gebruikt in combinatie met smartphones. Het systeem moet ervoor zorgen dat de Apple Watch je waarschuwt wanneer het koolmonoxide of andere gevaarlijke stoffen meet. De planning is dat Apple na het ontwerpen van het systeem, ook de iPhones wil gaan uitrusten met de sensoren. 

Apple Watch levensreddend

Eerder introduceerde Apple al een hartslagmeter op de Apple Watch. De hartslagmeter meet 65 minuten lang of er afwijkingen zijn in het hartritme. Mocht er een afwijking zijn dan waarschuwt de Apple Watch dat de gebruiker een dokter moet raadplegen. Tijdens de testperiode kreeg 0,5 procent een afwijkmelding, welke in 84 procent van die gevallen klopte.