AR-bril Apple geschrapt

Fenna Kiebert
Apple heeft naar verluidt de ontwikkeling van de AR-bril ‘beëindigd’. Dit laat de website DigiTimes weten.

Voorspellingen meerdere bronnen

Meerdere bronnen, waaronder de bekende analist Ming-Chi Kuo, Bloomberg's Mark Gurman en CNET, beweerden al dat Apple plannen heeft om augmented reality-brillen in 2020 uit te brengen. Helaas komt nu het nieuws dat dit waarschijnlijk niet doorgaat.

Kuo zei dat Apple’s AR-bril op de markt zou worden gebracht als een iPhone-accessoire en in eerste instantie een weergavetaak zou krijgen. Hij voorspelde dat de massaproductie ergens tussen eind 2019 en begin 2020 zou kunnen beginnen.

LEES OOK: 'iPhone 2021 zonder inkeping boven scherm'

In april 2018 zei CNET dat Apple een augmented reality-headset met een 8K-display voor elk oog aan het ontwikkelen was en dat deze los zou staan van een computer of smartphone. Het rapport beweerde dat de AR-headset in plaats daarvan verbinding zou maken met een ‘speciale box’ met behulp van high-speed korte afstands 60 GHz WiGig-technologie.

Gurman en andere bronnen meldden eerder dat Apple aan verschillende draagbare prototypen met augmented reality werkte onder de codenaam 'T288'. Het is dus nog steeds mogelijk dat hier een product van wordt uitgebracht.

Geheime onderzoekseenheid

Apple onderzoekt al meer dan tien jaar virtual- en augmented reality-technologieën op basis van octrooiaanvragen. Er wordt ook gezegd dat het bedrijf een geheime onderzoekseenheid heeft, bestaand uit honderden werknemers die werken aan AR en VR. Daarnaast zouden zij onderzoeken hoe de technologieën kunnen worden gebruikt in toekomstige Apple-producten.

Apple-CEO Tim Cook heeft verschillende keren het vooruitzicht van augmented reality besproken en zei dat hij de AR-bril als 'diepgaand' beschouwt omdat de technologie 'de menselijke prestaties versterkt in plaats van mensen te isoleren'.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna