'iPhone 2021 zonder inkeping boven scherm'

Jordi Smit
Telefoonfabrikanten proberen hun telefoon in de huidige tijd zo randloos mogelijk te maken. Apple gaat daar binnen een paar jaar ook in mee, zo verzekert de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-chi Kuo tegenover investeerders.

iPhone 2021 zonder inkeping

De analist stelt namelijk dat Apple in 2021 met een iPhone op de markt wil komen waarbij de inkeping, die in de iPhones van de afgelopen jaren aanwezig was, is weggewerkt. De inkeping zou al kleiner worden in de iPhone van 2020, waarna deze in de iPhone 2021 volledig verdwenen is. 

Selfies en gezichtsherkenning

Vanwege het feit dat er voorop sensoren voor selfies en gezichtsherkenning aanwezig zijn, hebben iPhones bovenaan het scherm nog altijd een kleine inkeping zitten. Apple wil deze functies op een andere manier gaan oplossen, waardoor de iPhone 2021 verder randloos kan worden.

LEES OOK: Chrome OS ondersteunt nu ook iPhones

Vernieuwd ontwerp iPhone 2021

Overigens verwacht Ming-chi Kuo dat de iPhones van 2020 en 2021 een vernieuwd ontwerp zullen krijgen. Volgens geruchten zal de iPhone in 2019 er grotendeels hetzelfde uitzien als de huidige iPhone XS, maar met drie lenzen achterop. Ook het aantal camera's gaat verder stijgen, naar verluidt aankomend jaar al tot zeven cameralenzen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi