Chrome OS ondersteunt nu ook iPhones

Aimée van Vuuren
De Instant Tethering functie van Chrome OS kan binnenkort ook verbinden met iPhones via een USB. Hierdoor kan je een mobiele data verbinding creëren zonder dat de batterij leegloopt zoals wanneer je de actie draadloos uitvoert.

Chrome OS voor iPhone

Het duurde zes jaar maar Google is eindelijk bezig met het ondersteunen van iPhones die toegang willen tot het internet via een USB in een Chromebook. De telefoons van Apple werden al eerder ondersteunt wanneer er verbonden werd via WiFi, maar volgens Chrome Unboxed is via een USB veel veiliger en verbruikt het minder energie.

LEES OOK: WhatsApp Business voor iPhone: download hier

Linuxkernel

De Linuxkernel is de kernel van besturingssystemen uit de Linuxfamilie. De gebruiker communiceert met de computer via een gebruikersinterface: in dit geval de Linuxkernel. Om met je iPhone gebruik te kunnen maken van de USB Tethering functie van Chrome OS moet je deze kernel veranderen, wat geen simpele en snelle taak is.

Wanneer Chrome OS USB tethering gaat invoeren voor iPhones is nog niet bekend. Je hebt namelijk een bepaalde Linuxkernel nodig en sommige Chromebooks zullen te oud zijn om de functie te kunnen installeren.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée