Arrow Electronics sluit distributieovereenkomst met Hitachi Vantara in Nederland

Redactie WINMAG Pro
Wereldwijde technologieleverancier Arrow Electronics heeft in Nederland een distributieovereenkomst getekend met het internationaal opererende Hitachi Vantara, leverancier van digitale infrastructuur, datamanagement en digitale oplossingen. De overeenkomst behelst het leveren van een uitgebreid portfolio van hardware, software en diensten op het gebied van storage, cloud en datamanagement voor de Nederlandse markt.

De samenwerking tussen Arrow en Hitachi Vantara helpt bedrijven om de eerste stappen, en vervolgstappen, te kunnen zetten in hun digitale transformatie: het in kaart brengen van bestaande en verwachte data en het moderniseren van de opslag van die data. Arrow en Hitachi Vantara kennen gezamenlijk een lange historie van samenwerking.

“Hitachi Vantara is vooral bekend vanwege de uitstekende reputatie in het hogere segment”, zegt Mikhael Wyns, countrymanager Benelux van Hitachi Vantara. “Dat beeld klopt, maar onze hoogwaardige en uitermate betrouwbare oplossingen zijn nu ook beschikbaar voor de segmenten onder die top. Hierdoor worden niet alleen ziekenhuizen en banken maar ook bedrijven vanaf ongeveer honderd werknemers in staat gesteld data in kaart te brengen, te verrijken en tot waardevolle informatie om te zetten. Dit kan ongeacht de platformen waarop die data zich bevinden. Samen met Arrow en hun channelpartnernetwerk gaan wij ook die klanten in Nederland bedienen en de bekendheid vergroten van ons uitgebreide portfolio.”

Producten en diensten die via de nieuwe distributieovereenkomst beschikbaar zijn, dekken diverse gebieden af. Zo zijn er onder meer infrastructuur oplossingen, waaronder storage, converged en hyperconverged. Data protectie oplossingen, zoals anti-ransomware, ID & access management. Daarnaast ook data operations, kunstmatige intelligentie en hybrid multi-cloud oplossingen. Voor het IOT-landschap beschikt Hitachi Vantara eveneens over een breed gamma aan oplossingen. 

“Met een groot netwerk van toonaangevende leveranciers en serviceproviders kan Arrow een breed scala aan oplossingen leveren om het gehele technologische ecosysteem te ondersteunen,” aldus Bart van Rheenen, managing director van Arrow's enterprise computing solutions business in de Benelux. “De producten en diensten van Hitachi Vantara vormen een goede uitbreiding op het bestaande portfolio van Arrow. Bovendien is Hitachi Vantara in de gebieden waar zij actief zijn een echte challenger. Door de overeenkomst zijn wij in staat om samen met onze channelpartners de eindklanten te bedienen die afhankelijk zijn van technisch hoogwaardige producten gecombineerd met volledige installatie en onderhoud, maar ook diensten zoals bijvoorbeeld opleidingen.”

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie