ASUS kondigt ZenFone 6 aan

Geert van der Klugt
ASUS heeft de ZenFone 6 aangekondigd, een krachtige smartphone die beschikt over een unieke Flip Camera, een innovatie die een nieuw tijdperk van mobiele fotografie inluidt. De smartphone is gepresenteerd tijdens het wereldwijde launch event in de City of Arts and Sciences in Valencia, Spanje.

De Flip Camera is een innovatieve oplossing die het probleem van een inkeping in het scherm én de lage resolutie van frontcamera’s tegelijkertijd oplost. De smartphone bevat een primaire 48MP Sony IMX586 camera en een secundaire 13MP 125° ultrawidecamera, die worden aangedreven door een custom stappenmotor met uiterste precisie. Deze kan de module met 180° omslaan, zodat de gebruiker eenvoudig kan switchen tussen het gebruik van de camera’s aan de voor- en aan de achterzijde. Bovendien is het mogelijk om iedere positie daartussenin vast te houden, waardoor gebruiker de ongeëvenaarde controle krijgt om professionele foto’s te schieten vanuit iedere hoek.

LEES OOK: Review: ASUS Chromebook Flip C434

Topprestaties

De ZenFone 6 is uitgerust met het nieuwste Qualcomm Snapdragon 855 Mobile Platform, een 7nm 2,8GHz octa-core processor met tot wel 8GB RAM. Deze vlaggenschipprocessor zorgt ervoor dat de ZenFone 6 zich kenmerkt door ultrasnelle en extreem soepele performance, waardoor zelfs de meest veeleisende games en apps eenvoudig kunnen worden afgespeeld. De Snapdragon 855 levert tot wel 45% betere CPU-performance en tot 20% snellere rendering van graphics in vergelijking met de vorige generatie. Daarnaast biedt de monsterlijke 5000 mAh batterij voldoende batterijduur om twee dagen mee door te komen.


‘We zijn ontzettend enthousiast over lancering van de nieuwe vlaggenschip smartphone van ASUS, de ZenFone 6, hier in Valencia’, zegt Cristriano Amon van Qualcomm Incorporated. ‘Het Snapdragon 855 Mobile Platform is gebouwd voor de meest veeleisende gebruikers in het achterhoofd. Bezitters van de ZenFone 6 kunnen razendsnelle en extreem soepele performance verwachten. Het innovatieve cameradesign en de processorkracht van de Snapdragon 855 leveren daarnaast buitengewone afbeeldingen en video’s af.’


ZenFone 6 | Specificaties

Display: 6,4" NanoEdge
Hardware: Qualcomm Snapdragon 855 Mobile Platform met tot 8GB RAM en 5000mAh-batterij
Camera: Flip Camera, gemotoriseerd waardoor de 48MP Sony-camera en secundaire 13MP-camera zowel aan de voorzijde als achterzijde gebruikt kunnen worden.
UI/OS: ZenUI 6, verfrissende Android-ervaring

De smartphone is verkrijgbaar vanaf € 499,99, in kleuren zilver en zwart. 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert