ASUS kondigt zijn allereerste Intel® Core™ Ultra 7 en 9-laptops aan die zich richten op AI

Redactie WINMAG Pro

Van de nieuwste CPU’s van Intel® tot een 3K ASUS Lumina OLED-beeldscherm: de vernieuwde Zenbook 14 OLED (UX3405) is premium in ieder opzicht

  • Hand in hand met AI: De Zenbook 14 OLED beschikt over een Intel® Core™ Ultra 9 CPU met een afzonderlijke engine voor het optimaal laten presteren van AI-features. Ook is er een configuratie beschikbaar met een Ultra 7 CPU. 
  • 3K ASUS Lumina OLED-beeldscherm: De Zenbook 14 OLED beschikt over een geavanceerd 3K Lumina OLED-beeldscherm met een verversingssnelheid van 120Hz 
  • Het nastreven van groene doelen: Duurzaam ontwerp met gerecyclede en recyclebare materialen. Vervaardigd naar militaire maatstaven voor een langere levensduur
  • Dunner en lichter dan ooit: Slechts 1.2 kg licht met een dikte van 14.9 millimeter dun 

ASUS heeft de Zenbook 14 OLED (UX3405) aangekondigd. Deze nieuwe toevoeging binnen ASUS’ Zenbook-serie is de allereerste laptop van het Taiwanese bedrijf die gebruikmaakt van een Intel® Core™ Ultra 9-chip: de nieuwste CPU van Intel die vele voordelen in huis heeft, onder andere op het gebied van AI-features. Ook is er een configuratie beschikbaar met een Ultra 7-chip. Daarnaast beschikt deze nieuwe versie van de Zenbook 14 OLED over een 3K ASUS Lumina OLED-beeldscherm met 120Hz om het plaatje van een premium laptop compleet te maken. Dit blijkt ook uit andere premium features, zoals de 75 Wh accu voor een extra lange batterijduur en alle I/O-poorten waarvan ASUS deze als essentieel beschouwt in een laptop van dit kaliber, inclusief twee Thunderbolt™ 4, USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI® 2.1 (TMDS)-poorten en een 3.5 mm audio jack.

Vooraanstaande partner van Intel®

De Zenbook 14 OLED is bovendien een Intel® Evo™-gecertificeerde laptop. Dit betekent dat hij voldoet aan verschillende hoge eisen die Intel heeft gesteld, waaronder op het gebied batterijduur en connectiviteit. Tel daar de nieuwe Intel® Core™ Ultra 9-processor (of Ultra 7-processor) met ingebouwde Intel® Arc™-graphics nog eens bij op. Deze processor maakt gebruik van een afzonderlijke engine die gebruikers laat profiteren van AI-features, grafische prestaties van hoog niveau en een lage energieconsumptie, zodat zij kunnen werken, creëren en gamen met een extra lange batterijduur.

Intel® Core™ Ultra-processor: het hart van AI-pc's

Een AI-pc is eenvoudigweg een nieuwe computer met componenten die specifiek zijn ontworpen om krachtige AI-versnelde software uit te voeren met hoge prestaties en kwaliteit. Zonder deze componenten is AI-software erg traag of werkt die mogelijk helemaal niet.

Intel® Core™ Ultra-processors hebben drie verschillende manieren om AI-software beter te maken.

  1. Er is één accelerator voor AI-taken die snelle reactietijden vereisen
  2. Één versneller voor AI-taken die hoge prestaties vereisen, en
  3. nog een versneller voor AI-taken die baat hebben bij een lange levensduur van de batterij

Gerecycled en recyclebaar

ASUS zet opnieuw stappen in het behalen van zijn duurzaamheidsdoelen. Dit komt al tot uiting in het vernieuwde ontwerp van de Zenbook 14 OLED (UX3405), want hierin zijn zowel gerecyclede materialen als recyclebare materialen verwerkt. Zo bestaat niet alleen de laptop zelf, maar ook de verpakking uit gerecycled materiaal. ASUS verkleint zijn CO2-voetafdruk door tot wel 50% post-consumer gerecyclede materialen te gebruiken en te kiezen voor een verpakking die 100% recyclebaar is. Daarnaast is het model uitvoerig getest en vervaardigd naar militaire maatstaven om extra lang mee te gaan.

Adviesprijs en beschikbaarheid

De Zenbook 14 OLED (UX3405) is vanaf vandaag te pre-orderen in de eShop van ASUS en wordt uitgeleverd vanaf volgende week. Meer informatie over de beschikbare configuraties en adviesprijzen in de Benelux is hier te vinden. 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie