ASUS ZenBook 14 aangekondigd op CES

Ruben den Boer
ASUS heeft vandaag tijdens de CES de nieuwste toevoeging aan hun ZenBook-serie aangekondigd: de ZenBook 14 (UX431). De nieuwe laptop belooft een stijlvol, draagbaar apparaat te worden wat niet inlevert op denkkracht. Bovendien zal de ZenBook 14 tegen een schappelijke prijs op de markt komen.

Unleash your creative vision

‘Unleash your creative vision’, dat is de slogan voor de nieuwe ZenBook van ASUS. Daar bedoelen ze twee dingen mee: ten eerste dat hun laptop er erg stijlvol en ‘chique’ uitziet. Het lichtblauwe en moderne ontwerp, is opvallend mooi, maar schreeuwt niet om aandacht. Ten tweede doelt ASUS op de bizar dunne bezels aan weerzijde van het display. Met slechts 6,5mm ‘rand’ kunnen creatievelingen helemaal opgaan in hun creatieve proces op het 14-inch full HD display.

Toch een krachtige laptop

Hoewel de ASUS ZenBook 14 zich dus vooral focust op looks, levert de laptop weinig in op prestaties. Met een krachtige Intel Core processor van de achtste generatie, de mogelijkheid tot een NVIDIA GeForce MX150 en maar liefst 16GB aan werkgeheugen switch je eenvoudig tussen mailen, beeldbewerking en entertainment. Bovendien heeft ASUS dat alles in een behuizing weten te proppen en het geheel slecht 1,46 kg te laten wegen. 

LEES OOK: ASUS kondigt ZenBook S13 aan (UX392)

Helder geluid

Tenslotte pronkt de ASUS ZenBook 14 met een uitstekend quad-speaker audio systeem. Door twee ‘subwoofers’ toe te voegen boven het keyboard produceert het Harmon Kardon een helder geluid over het gehele spectrum.  

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben