Bedrijven verwachten begeleiding in IT-projectmethodologieën door implementatiepartner

Redactie WINMAG Pro
De meerderheid (56%) van de (mede)beslissers met betrekking tot IT-implementaties verwacht begeleiding van een implementatiepartner in de keuze voor methodologieën die in een IT-project wordt toegepast.

Om de implementatie van een ERP of applicatie goed te laten verlopen, kijken (mede)beslissers naar welke methodologie een implementatiepartner gebruikt. Het is van belang dat de methodologie aansluit op de bedrijfsvoering en -strategie. Dit blijkt uit onderzoek van SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand onder ruim 500 werkenden met een strategische of tactische rol.

IT-partners onontbeerlijk in bedrijfsprocessen

Bij de transformatie naar een intelligente onderneming – waarin gebruik wordt gemaakt van innovatieve technologieën zoals Artificial Intelligence en Machine Learning – zijn de juiste IT-partners onontbeerlijk. Aan de (mede)beslissers in implementatietrajecten is gevraagd welke methodologie hun voorkeur heeft bij een dergelijk traject. Agile heeft de overduidelijke voorkeur (37%). Daarnaast kiest 21 procent voor Rapid Application Development. Ook 21 procent kiest voor de watervalmethode en 12 procent geeft de voorkeur aan DevOps.

Linda Beukers, directeur digitale transformatie bij myBrand: “Er zijn verschillende manieren om een IT-project aan te vliegen. Zo kan er gewerkt worden in een aantal fasen, van analyse en basisontwerp naar bouw en testen en uiteindelijk integratie, beheer en onderhoud; de watervalmethode. De Agile werkwijze is een iteratieve ontwikkelmethode. De keuze voor een methodologie hangt sterk af van de inhoud van het project en de organisatie waarin de implementatie plaatsvindt. Dat de IT-partner hierin een begeleidende rol moet aannemen, staat wat ons betreft als een paal boven water. Zij hebben immers ruime ervaring met verschillende methodologieën en situaties en kunnen een op maat gemaakt advies uitbrengen, passend bij de situatie van de organisatie.”

Klik hier voor het volledige onderzoeksrapport.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie