Beginnende vlogger? Dit heb je nodig!

Redactie WINMAG Pro
Er zijn talloze mensen die dag in dag uit vlogs opnemen. Omdat hier grof geld mee verdiend kan worden, wil je zelf misschien ook wel beginnen met vloggen. Je kunt beginnen om filmpjes op te nemen met behulp van jouw smartphone, maar misschien wil je het direct professioneel aanpakken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk wat je als beginnende vlogger nodig hebt.

1. Vlogcamera

Wie vlogs op wil nemen moet allereerst over een goede camera beschikken. Smartphones hebben tegenwoordig behoorlijk goede camera’s, maar toch vindt niet iedereen het fijn om hier vlogs mee op te nemen. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je beter een vlogcamera gebruiken. Met zo’n camera kun je kwalitatief hoogwaardige video’s opnemen. Kies bij voorkeur voor een camera waarvan je het display kunt draaien. Je ziet op deze manier direct hoe je zelf op beeld staat. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld maar half in beeld bent, waardoor je weer opnieuw kunt beginnen.

2. Externe microfoon

Bij een vlog draait het niet alleen maar om het beeld, maar ook om het geluid. De meeste vloggers willen hun volgers namelijk iets vertellen gedurende de video. Daarom is het belangrijk dat je een camera kiest met een goede microfoon. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een externe microfoon te kopen voor jouw vlogcamera. Het grote voordeel van zo’n microfoon is dat de kans op ruis tijdens het opnemen van een vlog een stuk kleiner is. Hierdoor weet je zeker dat je altijd goed verstaanbaar bent in de vlogs die je opneemt.

3. Geheugenkaart(en)

Omdat je als vlogger zowel beeld als geluid opneemt, ontstaat er uiteindelijk een groot bestand. Het bestand kan zelfs zo groot zijn dat jouw vlogcamera hier onvoldoende geheugen voor heeft. Om te voorkomen dat je jouw vlog niet af kunt maken of niet op kunt slaan, is het handig om één of meerdere geheugenkaarten aan te schaffen. Ben je van plan om geheugenkaarten te kopen? Kijk dan wel goed naar de grootte van het geheugen. Zoek daarnaast uit of het kaartje in jouw camera past voordat je hem koopt.

4. Statief

Veel beginnende vloggers houden hun vlogcamera met één hand vast. Het nadeel hiervan is dat je maar één hand vrij hebt om bijvoorbeeld handelingen uit te voeren. Heb je eigenlijk twee handen nodig? Koop dan een statief. Je kunt de camera in dat geval neerzetten, zodat je beide handen kunt gebruiken. Neem je vlogs op met jouw smartphone? Dan is het gebruik van een selfiestick aan te raden.

5. Verlichting

Ook al ben je nog maar een beginnende vlogger, je weet waarschijnlijk al wel dat lichtinval belangrijk is. Wanneer je in het juiste licht filmt, komt dit de kwaliteit van jouw vlogs namelijk ten goede. Waak er overigens wel voor dat er niet te veel licht in de camera valt, want dan ben je mogelijk niet goed zichtbaar. Wil je er zeker van zijn dat het licht altijd goed is? Overweeg dan om studioverlichting aan te schaffen. Dit is een investering, maar je hebt er veel profijt van.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie