Bezorgrobot Albert Heijn getest op Campus Eindhoven

Jordi Smit
Albert Heijn is maandag met een proef gestart, zo meldt onder meer RTL Nieuws. De supermarkt laat op de HighTech Campus in Eindhoven een bezorgrobot rijden die bestellingen moet aanleveren bij de klanten.

Bezorgrobot Albert Heijn

De robot dient zelfstandig boodschappen te bezorgen zonder hulp van de mens. Tijdens de proef zullen studenten en medewerkers op het terrein bestellingen plaatsen, waarna de robot deze levert. Het testen van de robot zal tot volgende week vrijdag plaatsvinden.

Test op campus

Albert Heijn-medewerkers zorgen dat de bezorgrobot op de campus wordt gevuld, waarna deze de weg vervolgt naar de klant. De bezorgrobot heeft een snelheid van zo'n 8 kilometer per uur. Aangezien het apparaat niet op de openbare weg mag komen, wordt deze getest op de campus.

LEES OOK: Robocop: robot die de boel in de gaten houdt

Kosten bezorgrobot Albert Heijn

Het Duits-Zwitserse bedrijf Teleretail produceert de bezorgrobot van de Albert Heijn. De robot kost tussen de € 50.000,- tot € 100.000,-. Dit bedrag moet in de toekomst dalen naar ongeveer € 10.000,- per robot. Vooralsnog gaat het om een kleinschalige test. Het is nog niet bekend wat het plan is van de supermarkt.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi