Robocop: robot die de boel in de gaten houdt

Fenna Kiebert
De politie van de Californische stad Huntington Park heeft een eivormige robot met de naam Robocop uitgebracht. De robot is bedoeld om het park in de gaten te houden.

Robocop

Robocop is een rollende, eivormige robot, uitgerust met een 360-graden high-definition beeld. De robot werd dinsdag gepresenteerd aan Huntington Park City Council, meldt het CBS Los Angeles. Met de 360 graden camera-visie, kan hij filmen en geluid opnemen. 

Het is de bedoeling dat de robot gedurdende enkele weken patrouilleert in een park. Hij kan zowel live video’s naar het politiebureau sturen als video’s opnemen wanneer dat nodig is. De robot wordt ingezet om de politie te helpen de criminaliteit te verlagen. Robocop kan mensen gedag zeggen en heeft zelfs een eigen Twitter-pagina.

LEES OOK: China plaatst spyware in smartphones van toeristen

Elon Musk

Hoewel het eigenlijk een rollende CCTV-camera is, trok Robocop de aandacht van tech miljardair Elon Musk. Op Twitter werd er in een tweet verteld over de robot. Musk reageerde hierop en vergeleek hem de filmrobot, the Terminator. Gelukkig bevalt Robocop de mensen goed en heeft de politie tot nu toe genoeg voldoende reacties gekregen over de robot. Bekijk de video hieronder om Robocop in actie te zien.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna