Bring kiest low-code platform van USoft voor beter inzicht in transport

Redactie WINMAG Pro

Bring, een internationaal opererende logistiek dienstverlener, gaat een strategisch partnership aan met low-code leverancier USoft. De partners trappen de samenwerking af met de ontwikkeling van een Control Tower die de Transport Management Systemen (TMS) van de verschillende businessunits van Bring met elkaar verenigt. House of low-code gaat de Control Tower implementeren.

Centralisatie van transport

Voorheen werkten alle businessunits van Bring met hun eigen TMS, waardoor zij geen inzicht hadden in elkaars systemen. Dit zorgde tevens voor uitdagingen bij klanten die te maken hadden met meerdere businessunits. De Control Tower zorgt ervoor dat alle shipments die binnenkomen automatisch worden doorgestuurd naar de juiste businessunit. Het systeem dat daaraan gekoppeld is, geeft op zijn beurt weer updates over de zending door aan de Control Tower.

 

Op deze manier krijgt Bring centraal inzicht in alle transportactiviteiten, kunnen bedrijfsprocessen efficiënter worden bestuurd, en kunnen klanten altijd met hun vertrouwde businessunit schakelen. Deze eerste versie wordt in januari 2024 opgeleverd voor Bring Benelux en Bring UK. Deze businessunits maken gebruik van hetzelfde type TMS, maar hebben momenteel geen inzicht in elkaars data. De overige businessunits in onder andere Scandinavië volgen later. In de toekomst wordt er ook een portaal gebouwd waarin klanten zelf de status van hun transport kunnen inzien.

 

Alvin van Loon, Manager Control & Business Intelligence bij Bring, vertelt over de keuze voor USoft: “Voor de selectie van een toekomstbestendig platform gingen we bij Bring niet over één nacht ijs. We vroegen meerdere leveranciers om een proof of concept op te stellen. Uiteindelijk behaalden USoft en House of low-code hier de meeste punten. De goede scores op het gebied van betrouwbaarheid, schaalbaarheid, ontwikkelsnelheid en API-mogelijkheden gaven voor Bring de doorslag om voor USoft en House of low-code te kiezen.”

 

Hans Canisius, CEO bij USoft: “We zijn erg blij dat we voor zo’n mooie partij als Bring aan de slag gaan. Het USoft platform zorgt voor eenvoud en begrijpelijkheid, waardoor IT- en businessmedewerkers samen de applicatie kunnen inrichten. Hierdoor verlopen eventuele aanpassingen van processen ook snel en flexibel. Dit maakt bedrijfskritische systemen zoals die van Bring niet alleen robuuster en kwalitatief zeer sterk, maar ook veel wendbaarder. Zo zorgt Bring ervoor dat alle businessunits op elkaar zijn afgestemd en de klant de beste dienstverlening krijgt die mogelijk is.”

 

Lees hier ook:

Google Pixel 8: De Compacte Krachtpatser

Onderzoek No Fluff Jobs signaleert groei rondreizende IT-professionals

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie