Buienradar verkozen tot Website van het Jaar 2018

Ruben den Boer
Afgelopen maanden kon men stemmen op de website van het jaar. Er waren populariteits- en kwaliteitsprijzen prijzen te verdienen in maar liefst 34 categorieën, van culinair en daten tot media en telecom. Uiteindelijk was het Buienradar die er met de algemene prijs vandoor ging.

De prijs werd afgelopen donderdag uitgereikt op het feestelijke Website van het Jaar-Gala in het Amsterdome te Amsterdam. Het was de eerste keer dat Buienradar de prijs, die wordt uitgereikt door het vakblad Emerce, in de wacht sleepte. Voorgaande jaren werd de prijs onder andere gewonnen door de website van het televisieprogramma Radar en Politie.nl. De website werd beoordeeld op inhoud en vormgeving, en liet daarmee o.a. lindanieuws.nl en Funda achter zich.

Veel winnaars tijdens Website van het Jaar

Buienradar was echter niet de enige die zichzelf Website van het Jaar mag kronen. Hoewel de weersite er met de algemene prijs vandoor ging werden er nog tientallen andere titels uitgereikt. Zo ging Apple ervandoor met de prijs 'Beste Consumentenelectronica Website', won Dierenbescherming de prijs voor 'Beste Goede Doelen Website' en werd Festileaks door het publiek uitgeroepen tot 'Populairste Events Website'

De volledige lijst van Website van het Jaar winnaars is te lang om op te noemen. Ben je toch benieuwd naar de winnaars per categorie? Dan kun je complete lijst vinden op websitevhjaar.nl.

afbeelding van Ruben den Boer

Rubenden Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRuben