App Spotter: Ringtonium

Erik
Heb je genoeg van de standaard ringtones op je iPhone, download dan de app Ringtonium. Hiermee kun je namelijk heel gemakkelijk je eigen muziekfragmenten maken om als ringtone te gebruiken.

Na het opstarten van Ringtonium krijg je de keuze of je een nummer uit je eigen muziekbibliotheek wilt gebruiken of dat je ter plekke een geluidsfragment opneemt om mee aan de slag te gaan.

Vervolgens kun je dit nummer of geluidsfragment op verschillende manier bewerken. Zo kun je tot op de honderdste seconde nauwkeurig de begin- en eindtijd van je nieuwe ringtone vastleggen en effecten toevoegen als een echo en fades.

Eenmaal gecomponeerde geluidsfragmenten moet je via iTunes aan de lijst van ringtones toevoegen. Door het strenge beleid van Apple is hier helaas (nog) geen simpelere manier voor. Ook kun je je muziekstukken delen via e-mail, sms, Facebook en Twitter.

Ringtonium heeft niet enorm veel mogelijkheden om geluidsfragmenten te bewerken, maar is daarom wel heel overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. De heldere interface is daarbij een genot voor het oog. De lite-versie is gratis, voor 79 cent kun je de uitgebreide variant binnenhalen.

Door: Erik Sloots

Erik Sloots | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Erik