Apple Maps opent de deur voor andere ontwikkelaars

Apple Maps opent de deur voor andere ontwikkelaars

Mark van Harreveld
Apple Maps biedt vanaf nu ook andere app-ontwikkelaars de mogelijkheid om hun apps te intergreren in Apple Maps. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om via de app een Uber te bestellen.

Vijf jaar geleden werd Apple Maps geïntroduceerd en gisteren werd een grote update aangekondigd. Naast een vernieuwd design is de nieuwe versie een stuk intelligenter. Zo geeft de app proactief de route naar de locatie waar jij naar alle waarschijnlijkheid wil bezoeken, gebaseerd op jouw persoonlijke routine of kalenderafspraken. Zodra een route is gepland kan de app ook tankstations, restaurants en andere suggesties bieden. Verder wordt het voor andere ontwikkelaars mogelijk om te intergreren in Apple Maps, zodat de app nog maar zelden gesloten hoeft te worden.

Stap vooruit voor Apple Maps

Door deze update doet Apple Maps een grote stap vooruit. Op veel punten komt de app steeds meer in de buurt van grote concurrent Google Maps en weet deze op sommige punten, vooral op het gebied van intelligente functies in combinatie met bijvoorbeeld je kalender, zelfs in te halen.

 

Mark van Harreveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark