BlackBerry populairste smartphone in Nederland

steven
De BlackBerry-telefoons van Research In Motion zijn de meest verkochte smartphones in Nederland. Dit blijkt uit verkoopcijfers van GfK Retail & Technology. In de Verenigde Staten gaat het minder goed met de telefoons van RIM.

Met deze koppositie staan de BlackBerry's boven de smartphones van Nokia, Apple, HTC en Samsung. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika is RIM marktleider. Volgens het bedrijf bezitten wereldwijd 67 miljoen mensen een BlackBerry. In november was dit nog 55 miljoen.

In de Verenigde Staten gaat het een stuk minder goed met RIM. Sinds kort zijn de BlackBerry's ingehaald door Apple's iPhone. Ook de koers van de aandelen van de smartphonebouwer is flink gedaald. Dit veroorzaakte flinke onrust bij de aandeelhouders die vinden dat RIM achteropraakt bij de concurrentie.

Het Amerikaanse bedrijf heeft bekendgemaakt de komende maanden zeven nieuwe modellen uit te brengen. Eén daarvan, de nieuwe BlackBerry Bold, moet rond de herfst op de markt verschijnen.

BlackBerry Bold 9900

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven