Case: Linkin Park stapt over van Mac-platform naar Dell Precision-workstations voor nieuwe videoclip

raymond
De Amerikaanse band Linkin Park maakte in samenwerking met productiebedrijf Ghost Town Media hun nieuwste videoclip met behulp van Dell Precision-workstations. En dat terwijl laatstgenoemde nog niet zo lang geleden van Mac's gebruikmaakte.

Ghost Town Media, een post-productiebedrijf uit Los Angeles, gespecialiseerd in motion graphics en visuele effecten. Tot hun klantenkring behoren onder andere Mercedes, Kanye West en Will.i.am. Onlangs stapte dit bedrijf over op Dell Precision-workstations voor al het renderwerk, een wezenlijk onderdeel van hun diensten.

Ghost Town Media maakte lang gebruik van Mac-systemen, maar maakte onlangs de overstap naar het Windows-platform van Dell. De reden is volgens creative director Brandon Parvini vrij eenvoudig. 'De cpu's en grafische kaarten van de Precision-workstations zijn simpelweg krachtiger dan die van de Mac'. Voor een bedrijf als Ghost Town Media, dat met alle render en video-edit-klussen een zware wissel legt op hun digitale instrumenten, betekent dat tijdswinst. 'We zijn een niet al te groot bedrijf, dus besparen op de rendertijd betekent voor ons pure winst. We kunnen simpelweg meer doen en meer focussen op het creatieve proces', zegt Parvini.

Overstap-angst zit tussen je oren

Is een overstap van Mac naar Windows niet eng als je altijd gewend bent met Apple-computers te werken? Niet volgens Parvini: 'Angst voor een overstap zit meer tussen je oren, het is echt een gevoelskwestie. De software die we daar bovenop gebruiken is nog altijd dezelfde. Voor de functionaliteit maakt het helemaal niets uit.'

Het Windows-platform biedt volgens Parvini nog een ander voordeel: de OpenGL-drivers zijn enkele versies nieuwer. 'Daardoor kunnen we tijdens de ontwikkeling meer polygonen tegelijkertijd op het scherm toveren. Je kunt werken met realistere beelden die dichter liggen bij het uiteindelijke resultaat. Dat maakt het meer what-you-see-is-what-you-get, je krijgt een beter gevoel van wat je tijdens bewerkingsprocessen doet.'

Technologie versus inspiratie

De video's voor Linkin Park ontwikkelt Ghost Town Media niet alleen. Ze werken nauw samen met Joe Hahn, de dj van Linkin Park, maar ook hun 'creative mind' op het gebied van video en visuals. Ligt technologie niet juist de inspiratie in de weg? Volgens Hahn is daar geen sprake van. 'Technologie maakt het mogelijk het resultaat te krijgen dat in je hoofd zit. Het is in die zin een hulpmiddel, en zeker niet een beperkende factor. Bovendien voegt technologie 'fidelity' toe, voor zowel audio als video. We hebben als band altijd al moderne technologie gebruikt, voor bijvoorbeeld visuals en onze clips. Daar zijn we nooit vies van geweest.'


De nieuwe video 'The Light That Never Comes', van Linkin Park. De band werkte voor het nummer samen met electro-dj Steve Aoki. Voor de bijbehorende video wilde Hahn een soort digitale cyberpunk-wereld creeeren waarin de leden van Linkin Park tot 3D-modellen worden getransformeerd.

Raymond LuijbregtsVolg via Twitter

afbeelding van raymond

RaymondLuijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen vanRaymond