Ex-Apple CEO lanceert Obi Worldphone MV1

Redactie WINMAG Pro
Dat Android een aantrekkelijk platform is voor budget-smartphones blijkt wel uit het hoge aantal goedkope smartphones die uitkomen. De nieuwste in deze rij betaalbare Android-devices is de Obi Worldphone MV1 uit de koker van ex-Apple CEO John Sculley.

Van 1983 tot 1993 was Sculley CEO van Apple. Nadat hij dat bedrijf had verlaten bleef hij actief in de technologiesector als ondernemer. Zijn laatste wapenfeit is de Obi Worldphone MV1 die via de UK zijn weg heeft gevonden naar Europa.

Obi Worldphone MV1

De Obi Worldphone MV1 is een Android smartphone die best wat weg heeft van Microsoft's Lumia, dit dankzij het zwevende display. Daar houdt de vergelijking wel mee op, want de MV1 richt zich vooral op een budgetpubliek.

De smartphone draait op een 1.3 GHz Qualcomm Snapdragon 212 processor, heeft 16GB aan opslag aan boord, eventueel uit te breiden via MicroSD. Verder heeft het toestel 2GB aan intern geheugen RAM, een 8MP-camera aan de achterkant en een 2MP-camera aan de voorkant. Het display meet 5-inch en heeft een resolutie van 720 x 1280. De MV1 draait op Android Lollipop 5.1, hoewel dit in sommige regio's ook Cyanogen OS 12.1.1 kan zijn.

Budget

Hoewel de specificaties nu niet bepaald spectaculair zijn, reflecteren deze wel in een bijzondere prijs. Want voor 99 Britse Ponden is de smartphone van jou. Dat maakt de specificaties best wel weer goed. Bovendien is het niet bepaald een lelijke smartphone, iets wat we niet van alle budget-smartphones kunnen zeggen.

De smartphone is al even uit in Azië en maakt nu dus zijn weg naar Europa, vooralsnog enkel de UK. Het ligt wel in lijn der verwachtingen dat de smartphone uiteindelijk ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn maar wanneer is nog niet bekend.

Geïnteresseerd in een Obi Worldphone MV1? Het toestel is via de officiële website te bestellen.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie