Schaalbaar wandcontact-device

Hexastor: stijlvolle en schaalbare cloudopslag

Peter Güldenpfennig
De Canadese startup Hexastor Inc. introduceert met de Hexastor een opslag device die je overal kunt inpluggen, je data veilig houdt en er ook nog mooi uitziet.

De Hexastor is een wallplug met ingebouwde draadloze netwerk controller om te verbinden met een netwerk. Binnenin vind je een quad-core processor, 1GB aan intern geheugen en 8GB aan cacheruimte om de nodige interne apps te kunnen draaien. Om er externe apparatuur op aan te sluiten heb je twee USB 3.0-poorten tot je beschikking.

Het apparaat werkt meer als interface waarop je een USB-stick of externe harddrive op aansluit, dan als NAS. Encryptie van aangesloten opslagdevices wordt ondersteunt alsmede encryptie van het dataverkeer met AES-256-encryptie.

Datareplicatie is ook mogelijk. Hexastor’s kunnen onderling met elkaar communiceren waardoor je in feite een netwerk aan cloudopslag aan kunt leggen, mits je genoeg stopcontacten hebt natuurlijk.

Hexastor: mobiel en functioneel

Hoewel de Hexastor in eerste instantie bedoeld is als cloudopslag, is het makkelijk meeneembare apparaat zo vorm gegeven dat het mogelijk is om een veelvoud aan functies aan de Hexastor te geven. Dit opent natuurlijk mogelijkheden, mogelijkheden die Kunal Thaggarse, oprichter van Hexastor Systems Inc. ook ziet. ‘Het apparaat is ook echt uit te breiden qua functionaliteit’, aldus Thaggarse. ‘We kunnen elke applicatie die consumenten willen bouwen, als container laten draaien op de Hexastor en zo de functies uitbreiden op een apparaat wat er op het eerste gezicht uitziet als cloud opslag.’

Prijs en beschikbaarheid

De Hexastor zou in februari gelanceerd moeten worden en is verkrijgbaar voor $139,-. Voor updates hou je de Hexastor-website in de gaten. Het is noig niet bekend of er ook een Europese versie in de maak is.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter