Interconnect introduceert Virtual Private Cloud

steven
Interconnect introduceert vandaag haar nieuwe cloudservice: Virtual Private Cloud. Deze Infrastructure as a Service (IaaS) biedt organisaties de mogelijkheid gebruik te maken van cloud computing zonder in te leveren op de veiligheid van hun data.

Virtual Private Cloud is een afgeschermde bundel resources op het gevirtualiseerde hostingplatform van Interconnect. Gebruikers kunnen met deze resources zelf online servers aanmaken en configureren. Wanneer je een server niet meer nodig hebt, kun je de resources weer vrijgegeven zodat je ze ergens anders voor kunt inzetten. Ook kun je de totale hoeveelheid resources in de cloud aanpassen.

Volgens Interconnect onderscheidt een Virtual Private Cloud zich van een publieke cloud door de veiligheid. Iedere Virtual Private Cloud vormt een afgesloten geheel met een unieke internetgateway en eigen ip-adressen. Hierin wordt het toegangsbeleid van de organisatie op maat vormgegeven. Servers en data in de Virtual Private Cloud zijn uitsluitend bereikbaar voor bezoekers die aan het toegangsbeleid voldoen. Door als gateway dedicated hardware in te zetten wordt zelfs de invloed van andere gebruikers uitgesloten.

Interconnect host het cloudplatform in hun eigen datacenters. Opslag van bedrijfsdata vindt daardoor gegarandeerd plaats binnen Nederland. Je kunt de infrastructuur ook combineren met vpn en private-wan-oplossingen van Interconnect voor een veilige verbinding van werkplek tot server.

Virtual Private Cloud is ook beschikbaar voor resellers en dienstverleners. Partners van Interconnect kunnen eigen cloudomgevingen creƫren voor hun klanten. Dit schept volgens het bedrijf kansen voor onder meer automatiseringsbedrijven en webhosters die met cloud computing aan de slag willen.

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven