Is jouw organisatie klaar voor de EU Data Beschermingsregulering?

Peter Güldenpfennig
Langzaam komt de EU Data Beschermingsregulering dichterbij. Wanneer deze precies doorgevoerd wordt is nog niet helemaal duidelijk, maar hij komt. Daarom moet je je als organisatie goed voorbereiden.

Dat dit niet het geval is, is misschien niet zo gek. Er is opvallend weinig aandacht voor deze zaak, en informatie voor het bedrijfsleven laat ook te wensen over. Wist je bijvoorbeeld dat encryptie essentieel wordt om data, en met name data die naar personen te herleiden is, te beschermen binnen jouw bedrijf wanneer de regulering van kracht wordt?

The EU Data Protection Regulation - what you need to know from Sophos Benelux

Whitepaper

Om aandacht te vragen voor en te informeren over deze zeer belangrijke stap naar beveiliging van data organiseerde Sophos al enkele roadshow ontbijtsessies in maart dit jaar. Ook heeft het bedrijf een whitepaper uitgebracht die jou informeert over de komende veranderingen. Deze kun je hier downloaden.

60-seconds compliance check

Naast de roadshow en een whitepaper heeft Sophos ook een compliance checker online gezet. Hiermee weet je snel of jouw bedrijf voldoet aan de nieuwe regulering middels enkele vragen. De 60-seconds compliance check doe je hier.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter