Microsoft Build 2017: Windows Story Remix laat mensen samen verhalen vertellen

Peter Güldenpfennig
Elke smartphone staat vol met foto’s en video’s die weinig aandacht krijgen. Dat hoeft niet zo te zijn. Story Remix van Microsoft wil jouw ongebruikte foto- en videomateriaal nieuw leven inblazen door deze te combineren met soortgelijk materiaal van anderen om het verhaal compleet te maken.

Met behulp van Story Remix, beschikbaar voor meerdere platformen waaronder natuurlijk Windows 10, maar ook iOS en Android, kan iedereen die toegevoegd wordt aan een groep materiaal bijdragen om een geheel verhaal te vertellen. Dit kunnen foto’s of video’s zijn, maar ook 3D-mofellen vanuit Remix 3D en Paint 3D.

Windows Story Remix

Het idee erachter is om groepen mensen samen te brengen om het gezamenlijke verhaal te vertellen van een bepaald moment. Het resultaat is een unieke film die al het gecombineerde materiaal samenbrengt waarna je deze kunt editen met behulp van de eerder genoemde 3D-modellen en diverse effecten en filters.

Hoewel Story Remix vooral interessant lijkt voor gezinnen en vriendengroepen, zien we hier wel degelijk meer in. Aangezien Story Remix onderdeel uitmaakt van de fall update van Windows 10 en een goed laat zien waar het Fluent Design System toe in staat is, denken we dat eigenlijk elke creatieve geest wel iets vindt in Story Remix.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter