Microsoft onthult Samsung Galaxy S II met Windows Phone Mango

steven
Microsoft-topman Steve Guggenheimer heeft tijdens Microsoft's WPC2011 een Samsung Galaxy S II getoond die draaide op Windows Phone Mango. Verder maakte hij bekend dat ook Acer, Fujitsu en ZTE toestellen gaan maken voor Microsoft's mobiele besturingssysteem.

Het toestel dat Guggenheimer liet zien leek erg veel op de huidige Galaxy S II, die draait op Android 2.3. Hij deed helaas geen uitspraken over de specificaties van het toestel, maar op de gemaakte video was wel een camera aan de voorkant zichtbaar. Deze heeft het toestel nodig voor het maken van de in Mango toegevoegde videogesprekken. De gemaakte video is inmiddels op last van Microsoft van het internet verwijderd.

Naast de Samsung Galaxy S II toonde de topman een model van Acer, Fujitsu en ZTE. Naast deze vier fabrikanten komen er ook toestellen van Nokia, HTC en LG. Vorig week lekte er al informatie uit over een model van HTC, genaamd Eternity. Net als de getoonde Samsung beschikt ook deze telefoon over een camera aan de voorkant.

Windows Phone Mango staat gepland voor september of oktober van dit jaar. Tegen die tijd moeten ook de eerste toestellen die gebruikmaken van het besturingssysteem verschijnen.
 

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven