Microsoft onthult Windows Phone Mango

Redactie WINMAG Pro
Microsoft heeft op een persconferentie in New York Windows Phone Mango officieel onthuld. Met meer dan vijfhonderd nieuwe features krijgt het besturingssysteem vele verbeteringen.

Eén van de nieuwe features is een Nederlandse versie van Windows Phone, zo heeft Microsoft Nederland bekendgemaakt. Gebruikers in Nederland krijgen hiermee eindelijk toegang tot de Marketplace en Xbox Live, maar helaas nog niet tot de muziekwinkel Zune.

Mango biedt daarnaast vele verbeteringen die zeer welkom zijn, zoals multitasking, een mobiele versie van Internet Explorer 9 en MyWindowsPhone. Met dit laatste kun je vanuit elke webbrowser een verloren of gestolen toestel op afstand lokaliseren, blokkeren of wissen.

Volgens Microsoft zijn verdere verbeteringen het groeperen van contacten in een Live Tile, zodat je direct vanuit het startmenu deze groep kunt sms'en of mailen. In de Linked Inbox worden de mailberichten van verschillende accounts gecombineerd.

Met App Connect zijn apps direct vanuit de Hubs te gebruiken, zoals foto-editing-apps in de Picture Hub. Met Threads kun je wisselen tussen sms en chatsessies van bijvoorbeeld Facebook in dezelfde conversatie. Verder worden de feeds van Twitter en LinkedIn nu in de People Hub weergegeven.

Mango komt ergens in de herfst beschikbaar als gratis update, waarbij huidige bezitters van een toestel met Windows Phone alleen de Engelstalige update binnenkrijgen.

'Engelstalige toestellen worden aangepast naar alleen de Engelse OS taalversie en krijgen dus geen Nederlandse OS taalversie als keuze optie. De “menu-taal” van de telefoon blijft dus Engels. Wel krijgen alle Mango toestellen de beschikking over het Nederlandse toetsenbord en woordenboek bij tekstinvoer', aldus Microsoft.

Over fabrikanten, toestellen en concrete beschikbaarheid bij operators in Nederland is nog niets bekend. Wel heeft Microsoft bekendgemaakt dat naast Samsung, HTC en LG ook Fujitsu, Acer en ZTE toestellen met Mango als besturingssysteem gaan produceren.

Verder heeft Microsoft bevestigd dat de eerste Windows Phone-toestellen van Nokia Mango zullen draaien. Deze toestellen zullen daarom op zijn vroegst pas in de herfst op de markt komen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie