MKB Proof 2016: NovaBACKUP SMB 17

Redactie WINMAG Pro
Het maken van backups lijkt met de dag belangrijker te worden, ook voor de MKB’er. Bovendien wil je steeds meer met backupsoftware. Denk aan het backuppen van een NAS en het krijgen van specifieke rapporten over je backups. NovaStor springt hier slim op in met versie 17 van NovaBACKUP SMB.

MKB Proof 2016

NovaBACKUP SMB is speciaal voor de MKB-markt ontwikkeld en hier ligt dan ook de focus. Prettig is dat je bijvoorbeeld maar één licentie nodig hebt, waardoor je niet hoeft te zoeken naar een licentie die bij jou past. Daarnaast is ook de prijs een flinke meevaller.

Met NovaBACKUP SMB kun je volledige, differentiële en incrementele backups maken, zowel een databackup als een image-backup. Bovendien kun je gebruikmaken van disaster recovery, inclusief universal restore. Prettig is dat je data veilig gebackupt wordt, hierbij wordt gebruikgemaakt van AES 256bit encryptie. Je backups sla je op in een NAS, RDX, USB-stick, een single tape of in de cloud op, dus je hebt mogelijkheden zat.

NovaBACKUP SMB 17 geeft je de optie om automatisch rapporten via de mail te versturen of ze direct af te drukken. De rapporten vertellen je precies welke backups je gemaakt hebt, of deze succesvol waren of niet en hoe lang ze erover deden. Daarnaast zie je in één oogopslag hoeveel ruimte je nog vrij hebt op je backup-opslag. De rapporten kun je dagelijks krijgen, maar ook per week of per maand. Daarnaast kun je een notificatie per mail krijgen wanneer er een error of een waarschuwing is, zodat je hier direct van op de hoogte bent. Hierin zie je alle instellingen van de backup en alle resultaten. Ook het aansluiten van een NAS gaat gemakkelijk, dit hoef je slechts één keer te doen. Daarna blijft de NAS voor elke backup beschikbaar. Ook blijft hij in de lijst staan, of hij nu aangesloten is of niet. Zo maakt het niet uit wanneer je je NAS even loskoppelt.


Novastor NovaBACKUP SMB 17

In het kort:

  • Alle soorten backups die je nodig hebt zijn te maken
  • Notificatie wanneer er iets fout gaat met de backup
  • Overzichtelijke rapporten
  • Veel opslagmogelijkheden

Prijs: € 39,99
Info: novastor.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie