Een firewall voor elke organisatie

MKB Proof 2016: ZyXEL USG20-VPN

Redactie WINMAG Pro
Een complete hardwarematige firewall hoeft tegenwoordig helemaal niet zo duur te zijn. Dat bewijst ZyXEL onder meer met de USG20-VPN.

Deze betaalbare VPN-firewall zorgt niet alleen voor veilige communicatie tussen twee of meer locaties, maar verbindt ook meerdere VPN’s met elkaar en beschermt het netwerk tegen externe bedreigingen. Het is een oplossing zonder onnodige complexiteit waarmee je een hoop narigheid kunt voorkomen.

Die oplossing is hard nodig ook, want de ratrace tussen securitybedrijven en hackers dendert onverminderd voort. Naarmate processors krachtiger en sneller worden, krijgen kwaadwillenden ook meer mogelijkheden om VPN-verkeer te ontsleutelen. Verouderde VPN-encryptiealgoritmes als Message Digest 5 (MD5) en Secure Hash Algorithm 1 (SHA-1) zijn daardoor niet langer toereikend en dat weet ZyXEL natuurlijk als geen ander. De Taiwanese fabrikant heeft er daarom voor gezorgd dat de USG20-VPN het meer geavanceerde Secure Hash Algorithm 2 (SHA-2) ondersteunt. Dit is een van de redenen waarom deze .rewall een van de beste zakelijke securityoplossingen in zijn prijsklasse is.

Een ander groot voordeel is dat het apparaat helemaal in lijn is met Bring Your Own Device (BYOD). De firewall biedt namelijk ondersteuning voor het Layer-2 Tunneling Protocol (L2TP) VPN voor een breed scala aan Android-, iOS- en Windows-devices. Het is slechts een greep uit de securityfuncties van de USG20-VPN.

ZyXEL wil zijn klanten niet vermoeien met ingewikkelde en repetitieve handelingen. Het ZyXEL One Network versimpelt de configuratie, het beheer en troubleshooting, zodat gebruikers zich op hun werkzaamheden kunnen richten. Een van de handige tools is de Zyvel One Network Utility (ZON Utility), waarmee je het netwerk supersnel kunt instellen. ZyXEL Smart Connect zorgt ervoor dat alle netwerkapparatuur van ZyXEL, zoals switches, access points en gateways, elkaar herkent. Daarnaast versimpelt deze tool het onderhoud van het netwerk, ook op afstand.

ZyXEL komt regelmatig met beveiligingsupdates. Daar blijft het echter niet bij, want het bedrijf heeft ook de serviceportal van OneSecurity.com geïntegreerd met de firewall. Deze bevat een schat aan praktische informatie en handleidingen waarmee organisaties en IT-afdelingen hun netwerken kunnen beveiligen. De zeer toegankelijke portal wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de USG20-VPN, zodat je in een oogopslag kunt zien of er nieuwe risico’s bij zijn gekomen en wat je moet doen om die te ondervangen. Op deze manier is een veilig netwerk niet alleen meer weggelegd voor specialisten, maar ook voor medewerkers die minder technisch onderlegd zijn.


ZyXEL USG20-VPN

In het kort:

  • Ondersteunt IpV6
  • Onder meer uitgerust met een WAN-poort,een SFP-poort en een consolepoort
  • Geleverd met een power adapter en een RJ45-RS232-kabel

Prijs: € 272,59 excl. btw
Info: zyxel.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie