Functionaliteit en design gaan hand in hand

MKB Proof 2017: ASUSPRO B9440U

Redactie WINMAG Pro
Zakelijke notebooks saai? Dacht het niet. De ASUSPRO B9440U bewijst dat er veel meer uit de notebook te halen valt dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

ASUS legt met de ASUSPRO B9440U de lat meteen behoorlijk hoog. De behuizing van de notebook is bijzonder mooi. De aluminium behuizing zorgt er voor dat deze zeer stevig is, maar ziet er ook erg mooi uit. Gaaf ook hoe ASUS de hoeken van de notebook scherp heeft gehouden in plaats van de afgeronde hoeken die we zo vaak tegenkomen. Het helpt de zakelijke uitstraling van het device in ieder geval.

Ook indrukwekkend: het praktisch bezelloze display. Geen touchscreen, maar dat zien we juist als een voordeel. Het stelt ASUS in staat om te kiezen voor een mat scherm wat werken in fel licht of buiten eenvoudiger maakt. Er is echter niet ingeleverd op gebruik in de praktijk. Zo kent de onderkant van het display een stuk verlenging waar de notebook op rust wanneer je deze hebt uitgeklapt.

Mobiel en functioneel

Dirk-Jan Hartog, ASUS, neemt de MKB Proof Award in ontvangstAan weerszijden van de notebook vind je een USB-C-aansluiting. Met beide aansluitingen is de notebook op te laden terwijl de linker aansluiting ook een DisplayPort-aansluiting ondersteunt. De twee USB-C-poorten zijn op een gemengde mic/headphoneingang na de enige aansluitingen die je op het apparaat vindt. ASUS levert bij de notebook een adapter die je een USB 3.0-poort, een HDMI-poort en een USB-C- aansluiting geeft. Werken op de ASUSPRO B9440U is een genot. Ondanks het compacte formaat kennen de toetsen op het keyboard wel de nodige travel, wat uiteraard spreekt voor het apparaat. Ook prettig is dat de vingerafdrukscanner rechtsboven is geplaatst in plaats van op of naast het touchpad. Zo zit deze verder niet in de weg en het geeft het keyboard tevens een opgeruimde uitstraling. Hoewel je met de bijgeleverde adapter al de nodige poorten bij het notebook krijgt is het mogelijk dat je toch behoefte hebt aan nog meer poorten. Denk aan een kaartlezer of een ethernetaansluiting. Hierom heeft ASUS de SimPro Dock uitgebracht. Je breidt de notebook uit met ondermeer één VGA-poort, twee DisplayPorts, één HDMI -poort, een mic/ headphone-ingang, vier USB-Aen vier USB 3.0-poorten, een USB-C-poort, een ethernetpoort en een SD-kaartlezer.

Prettig communiceren

Hoewel de notebook geen ingebouwde cam heeft is er wel gedacht aan diverse communicatiedoeleinden. Dit uit zich met name in de ingebouwde speakers van Harman/Kardon. Het geluid hieruit is - anders dan bij veel andere notebooksbehoorlijk hoog van kwaliteit. Doordat de speakers aan de onderkant zijn geplaatst, de plek waar de notebook schuin a oopt, kaatst het geluid terug naar de gebruiker. Zo is het houden van Skype-meetings met de notebook een eitje.

Conclusie

ASUS combineert op zeer prettige wijze een mooie luxe uitstraling met functionaliteit in de ASUSPRO B9440U. Ondanks het bescheiden formaat is er niet ingeleverd op specifi caties. Het design is behoorlijk uitgekiend waardoor het apparaat ergonomisch lekker werkt en zich dat weer niet uit in een bulky notebook.

Prijs: vanaf € 1299,- (betreft i5 ) geteste versie is de i7 (€ 1599,-)
Info: asus.com

+ Luxe uitstraling met functionaliteit gecombineerd
+ Apparaat werkt ergonomisch lekker
+ Het design is behoorlijk uitgekiend
+ Een indrukwekkende 16GB aan intern geheugen

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie