Veel functies voor weinig

MKB Proof 2017: FRITZ!Box 4040

Redactie WINMAG Pro
De FRITZ!Box 4040 is de nieuwste instapper onder de routers van het Duitse AVM.

Toch wordt er niet ingeleverd op functionaliteit. De FRITZ!Box 4040 is een dual WLAN AC + N-router. De 5GHzband redt een doorvoersnelheid van 866 Mbits/s met daarbovenop de 2,4GHzband met een maximale doorvoersnelheid van 400 Mbit/s. Dat zijn nette snelheden en meer dan genoeg voor gemiddelde gebruikers.

Via FRITZ!OS stel je de basisfunctionaliteiten van de router in via wizards als je snel aan de slag wilt. Desgewenst kun je natuurlijk ook alles handmatig doen als je daar behoefte aan hebt. Een leuke optie is de mogelijkheid om VoiP-telefonie te gebruiken via de router. Dit staat wel standaard uit en dien je aan te zetten in FRITZ!OS. Vervolgens voeg je telefoonnummers in het OS toe waarna je de FRITZ!App Fon installeert op je smartphone. Na configuratie kun je bellen en gebeld worden via het draadloze netwerk van de FRITZ!Box-router.

De router kent nogal wat security-opties. Wat vooral veel mensen zal aanspreken is de ingebouwde optie tot het opzetten van een VPN-verbinding via de router. Ook kun je websites filteren en profielen aanmaken waaronder die filters gelden. Eventueel kun je er ook voor kiezen om via een diagnostische pagina op de hoogte gehouden te worden met betrekking tot wat er speelt op je netwerk, wat wel zo prettig is.

Adviesprijs: € 89,-
Info: nl.avm.de

+ Erg gebruiksvriendelijk
+ Veel functies
+ VoiP

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie