Een slanke all-in-one voor thuis en op de zaak

MKB Proof 2017: Lenovo ThinkCentre X1

Redactie WINMAG Pro
De all-in-one wordt steeds populairder. De laatste jaren komen her en der all-in-ones van verschillende fabrikanten op de markt. Zo ook de ThinkCentre X1 van Lenovo. Een stijlvolle computer voor zakelijk gebruik.

Als je de ThinkCentre X1 voor het eerst ziet, lijkt het echt alleen maar een beeldscherm op een erg dunne stijlvolle voet. De voet is uitgevoerd in chroom en dat is een mooi detail aan de verder redelijk neutraal vormgegeven computer. We moeten echter niet te snel aan het design van de ThinkCentre X1 voorbij gaan, want deze volledig uit aluminium opgetrokken computer heeft in 2016 wel een Red Dot Design Award gewonnen.

Laptopcomponenten

De ThinkCentre is zo plat als een laptop en aan de binnenzijde vind je dan ook veel laptop-componenten. De processor is bijvoorbeeld ook in laptops van Lenovo te vinden. Verder heeft de X1 optioneel een ssd aan boord en kun je tot 16 GB 2133 MHz DDR4 werkgeheugen kiezen. Genoeg power voor de dagelijkse werkzaamheden dus.

Scherm

Het scherm van de Lenovo is voorzien van een anti-glans coating die er voor zorgt dat alles op het scherm ten allen tijde goed zichtbaar is. Het scherm is bijna 24 inch groot en heeft een resolutie van 1920 x 1080. Een prima resolutie, maar een optie op 4K was misschien op zijn plek geweest. De kijkhoek van het scherm is prima en zonder veel weerstand te verstellen.

Zakelijk

De ThinkCentre X1 komt zowel thuis als op kantoor uit de verf, maar op kantoor misschien nog wel het meest. Lenovo heeft de computer namelijk uitgerust met wat snufjes waarvan je vooral op je werk kunt profiteren. De X1 is geoptimaliseerd voor online vergaderingen, zo heeft hij microfoons die achtergrondgeluiden wegfilteren en aan de voorzijde vind je een webcam met Skype for businessgecertificeerde geluids- en videoweergave en een handig schuifje, zodat je deze af kunt sluiten indien je hem niet gebruikt. Alles voor de privacy. Interessant is ook de optie om de voet van de computer los te koppelen en deze aan de muur te bevestigen. Handig voor in de publieke ruimte, in de vergaderzaal of achter een receptiedesk.

Duurzaam

Opvallend is dat Lenovo veel nadruk legt op de duurzaamheid van de ThinkCentre X1. De all-in-one moet bijzonder lang meegaan en is uitvoerig getest. Lenovo zegt dat het apparaat zelfs prima blijft werken als er 8 uur lang 2 kilo (!) stof op ligt, al blijft het wel de vraag hoe je 2 kilo stof op een erg dunne all-in-one gestapeld krijgt, maar dat geheel terzijde.

Conclusie

De Lenovo ThinkCentre X1 is een fi jne metgezel op je bureau. Door het all-inone design is je werkplek mooi opgeruimd. Met de duurzaamheid zit het wel goed en ook de prestaties zijn prima voor zakelijk gebruik. De ThinkCentre X1 onderscheidt zich op het gebied van de zakelijke inzetbaarheid, op dat vlak is het een bijzonder doordachte computer. Een minpunt is de bescheiden resolutie van het beeldscherm. Al met al is de Lenovo ThinkCentre X1 een systeem waarmee je in de praktijk prima mee uit de voeten kunt.

Prijs: € 1219,-
Info: lenovo.com/nl

+ Mooi design
+ Erg duurzaam
+ Zakelijk goed inzetbaar

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie