4-bat storage voor het MKB

MKB Proof 2017: NETGEAR ReadyNAS 424

Redactie WINMAG Pro
De ReadyNAS-serie van NETGEAR heeft dit jaar een toevoeging gekregen in de 400-serie. De NAS komt in een 2-bay- en 4-bayvariant. Wij gingen aan de slag met de 4-bay-NAS.

In tegenstelling tot andere NAS-leveranciers doet NETGEAR altijd zijn uiterste best om zijn NAS-modellen te voorzien van een uiterlijk dat er net zo aantrekkelijk uitziet als dat deze stevig is. De 424 is hierop geen uitzondering, want het is een enorm stevig device wat er ook mag zijn qua uiterlijk.

Behuizing

De aluminium casing geeft het apparaat een redelijk gewicht mee (bijna 4KG), maar maakt ook dat deze wel tegen een stootje kan. Voorop de NAS vind je een display voor relevante informatie over je NAS en je opslag, en een interface om snel handelingen uit te voeren zoals een backup met een druk op de knop of de snelheid van de fans verhogen of verlagen. Aan de voorkant van de NAS vind je een USB 3.0-poort, achterop is ook een USB 3.0-poort geplaatst alsmede een eSATA-expansiepoort en twee GbE-poorten.

Specificaties

De ReadyNAS 424 is zoals gezegd voorzien van vier bays. Het apparaat wordt aangedreven door een Intel Atom Dual Core-CPU en 2GB aan intern geheugen. De NAS kan een maximum van 40TB aan opslag hebben, wat eventueel uit te breiden is tot 90TB met een uitbreidingsunit.

Beheer

Het beheer van de NAS is redelijk straight forward via de beheerderspagina. Prettig is dat NETGEAR alle statistieken van de NAS voorzien heeft van visualisaties zodat je in één opslag de status van je NAS weet en wat wellicht je aandacht vraagt. Wil je iets aanpassen, dan is dit voor elke functie met een druk op de knop te regelen via een zeer overzichtelijke interface. Je wilt uiteraard dat je bestanden continu veilig en desnoods terug te zetten zijn. NETGEAR levert een set aan oplossingen waarmee je een totaalprogramma aan backups en replicatie kunt opzetten. Zo kun je met ReadyDR backups van snapshots en shares op de NAS maken, kun je backups wegschrijven naar clouddiensten als Dropbox en is het mogelijk data te repliceren naar een andere ReadyNAS. Aangezien je een ongelimiteerd aantal snapshots kunt maken en deze vervolgens kunt repliceren is disaster recovery wanneer er toch iets met je data gebeurt een fluitje van een cent.

Gebruikt je organisatie virtualisatie, dan is het goed om te weten dat de NAS VMWare vSphere certified is. Dit betekent dan dat je een geheel eigen cloud op kunt zetten met virtualisatieondersteuning wanneer je specifieke behoeftes hebt met betrekking tot data en veiligheid.

Conclusie

De NAS-markt is er een vol concurrentie, maar NETGEAR houdt zich meer dan prima staande. Waar veel fabrikanten zich richten op multimedia of productiviteit, blijft NETGEAR dicht bij de basis van wat een NAS zou moeten doen en wat deze zou moeten kunnen. De snelle backups die je vanaf de voorkant kan maken zijn prettig en de poort aggregatie die de NAS ondersteunt is sowieso fijn.

Adviesprijs: op aanvraag
Info: netgear.com

+ Blijft dicht bij de basis
+ Aantrekkelijk uiterlijk
+ Veel backup-mogelijkheden

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie