Je eigen cloud voor 4K-video

MKB Proof 2017: QNAP Turbo vNAS TVS-471

Redactie WINMAG Pro
Als je op zoek bent naar een goede manier om je data op te slaan, kom je tegenwoordig al snel uit bij een NAS. De TVS-471 van QNAP is geoptimaliseerd voor 4K-video en misschien wel de meest complete NAS op de markt.

De QNAP TVS-471 heeft een strak en rustig design met een bijna minimalistisch ontwerp. Op de voorkant zitten vier subtiele knoppen voor power, het maken van een backup (met een geïntegreerde USB-poort) en twee kleine knoppen om het menu te doorlopen. De NAS heeft een scherm aan de voorkant, maar deze is alleen zichtbaar als het nodig is. Als de NAS gewoon aanstaat, is het egaal zwart, wat goed past bij de rest van het design.

De poorten van de NAS zijn beveiligd met kleine sloten en ventilatiegaten, en deze vallen nog het meest op. Verder heeft de NAS drie kleine LED-lampjes die subtiel knipperen als het apparaat in werking is. De rest van de buitenkant is mat grijs en valt niet snel op. Aan de achterkant zitten nog vier USB-poorten en vier ethernetkabels, zodat je de NAS op meerdere netwerken kan aansluiten.

Dual-core Intel i2 3.5GHZ processor

De TVS-471 heefteen Dual-core Intel i3 3.5GHz processor en beschikt standaard over 4GB aan RAM-geheugen in twee geheugenslots, wat uit te breiden is tot 16GB. De NAS beschikt over vier bays waar zowel 3.5- als 2.5-inch harde schijven in passen die in totaal maximaal 32TB aan data kunnen opslaan. Om de NAS op je netwerk(en) aan te sluiten zitten op de achterkant 4GbE-poorten, wat uit te breiden is tot 8 x 1Gb LAN of 4 x 10Gb en 4 x 1Gb LAN. Hiervoor moet je wel de optionele dual-port 10Gb & 1Gb netwerkkaart installeren. Maar ook met de standaard LAN-poort is de datatransfer vrij rap.

Het installeren van de NAS is kinderlijk eenvoudig en voor de mensen die er toch een beetje moeite mee hebben heeft QNAP een duidelijke tutorial op hun website staan die stap voor stap uitlegt hoe je je NAS kan installeren. Er kunnen meer dan tien gebruikers tegelijk gebruik maken van de NAS, waardoor deze niet alleen geschikt is voor thuis, maar ook voor kleine bedrijven.

Geschikt voor 4K

De QNAP TVS-471 is uitermate geschikt voor 4K-video. Door de grote hoeveelheid werkgeheugen kan de TVS-471 makkelijk in real-time video's transcoderen en converteren, zodat je direct je video's kan bekijken in hoge kwaliteit. Met de TVS-471 is het zelfs mogelijk om via meerdere devices verschillende videobestanden af te spelen zonder kwaliteitsverlies of haperingen in het beeld. Ook is mogelijk de TVS-471 te gebruiken als pc door hem simpelweg met een hdmi-kabel aan te sluiten aan je beeldscherm.

Conclusie

De QNAP TVS-471 is een erg complete NAS. Of je nou alleen geïnteresseerd bent in opslag, of de NAS wilt gebruiken als compleet mediastation, met de TVS471 ben je aan het juiste adres. Installatie gaat zeer eenvoudig en de NAS en de user interface werkt erg intuïtief en soepel. Video's bekijken op meerdere devices gaat vloeiend en zonder problemen en datatransfer gaat vrij snel. De prijs is wel aan de stevige kant, zeker als je bedenkt dat je er nog harde schijven bij moet kopen.

Prijs: € 1099,- (exclusief harde schijven)
Info: qnap.com/nl

+ Een zeer complete NAS
+ Installatie gaat zeer eenvoudig
+ De user interface werkt intuïtief en soepel

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie