Review: Fujitsu Stylistic M532

steven
De meeste tablets zijn voornamelijk gericht op privégebruik. Toch vinden ze, zoals blijkt door de BYOD-trend, steeds meer hun weg naar de werkvloer. Met de Stylistic M532 wil Fujitsu een brug slaan tussen privé en zakelijk, zijn ze hierin geslaagd?

De M532 is niet Fujitsu’s eerste tablet, die eer gaat naar de vorig jaar geïntroduceerde Stylistic q550, een puur zakelijk model voorzien van Windows 7 en een stylus-pen. Met de M532 wil Fujitsu ook de consument bedienen en dat is goed te zien aan het uiterlijk.

Wat direct opvalt aan de tablet is de zeer dunne behuizing. Met een dikte van 8,6 mm is het één van de dunste tablets op de markt. De Asus Transformer Prime is met 8,3 mm nog een fractie dunner, maar de M532 is wel dunner dan de iPad 2 (8,8 mm), Acer A510 (11 mm) en de Toshiba AT300 (8,95 mm). Niet alleen de dikte is in orde, maar misschien nog wel belangrijker, ook het gewicht is laag gehouden. De M532 weegt 560 gram, een waarde die hem wederom schaart bij de meest lichte modellen. Op dit punt wint hij wel van de Transformer Prime, die een gewicht heeft van 586 gram.

Beide uitstekende waarden, dat merk je goed als je de M532 in je handen hebt. Met name het gewicht is essentieel. Het zorgt ervoor dat je de tablet lang in je handen kunt houden, zelfs met één hand is dat prima te doen. Bovendien zorgt de beperkte dikte ervoor dat je hem makkelijk kunt meenemen. Een minpuntje aan het ontwerp is de aan- en uitschakelaar. Doordat deze wat dieper in de behuizing ligt kun je hem wat minder goed indrukken.

Fujitsu M532 back

Met het uiterlijk van de M532 lijkt Fujitsu met name de zakelijke gebruiker te willen bedienen. De tablet is erg strak vormgegeven. Het meest opvallende is de rode rand rond de behuizing, een kleur die Fujitsu vaker gebruikt in producten. De achterkant bestaat uit zwart kunststof, het Fujitsu-logo en een acht megapixelcamera met flitser.

Het scherm, uiteraard een belangrijk onderdeel, is een vrij standaard 10,1-inch tft-paneel met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het display is zeker niet slecht, maar op dit punt doen veel concurrenten het gewoon beter. Met name de beide Transformers van Asus en Apple’s iPad’s zijn voorzien van betere panelen.

Ook over de hardware kunnen we vrij kort zijn. Net als veel moderne Android-tablets beschikt de M532 over een Nvidia Tegra 3-quadcore-chip. Deze heeft genoeg rekenkracht in huis om alles vloeiend te laten lopen. Voor opslag heb je de beschikking over 32 GB, wat bovendien nog uit te breiden is met het een micro-sd-slot. De accu moet het bij normaal gebruik 9,5 uur kunnen volhouden.

Het punt waar de M532 zich echt op weet te onderscheiden is de toegevoegde software. Fujitsu heeft Android 4.0 vrij standaard gehouden, wat zeker een pluspunt is, maar heeft daar allerlei zakelijke apps aan toegevoegd.

Zo biedt de M532 ondersteuning voor vdi, kun je Nitro Touch HD gebruiken voor je zakelijke mail en is hij geschikt voor Citrix, vmWare en RPD-client. Daarnaast krijg je een licentie van een jaar op Norton Tablet Security. Met al deze extra’s is dit zonder meer de meest zakelijke Android-tablet die we tot dusver getest hebben.

Fujitsu M532 logo

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven