Skype 5.2 voor Mac nu beschikbaar

steven
Skype 5.2 is nu beschikbaar voor Mac-gebruikers. De update van het veelgebruikte voip-programma voegt onder meer videobellen voor groepen en het delen van bestanden toe. Eerder deze maand kwam de 5.5-update voor Windows met betere Facebook integratie.

In de nieuwe versie van Skype voor Mac-computers kunnen gebruikers nu videogesprekken voeren met meerdere gebruikers. Deze functie zat ook al in de betaversie maar in 5.2 komt daar ook nog het delen van bestanden bij.

Het delen van bestanden was al mogelijk in een één-op-één gesprek, maar nu kun je ook delen met de deelnemers van een groepsgesprek. Denk daarbij aan documenten, foto's of presentaties. Vooral voor zakelijke gebruikers kan dit een interessante functie zijn.

Een nadeel is wel dat je bij dit delen in groepsgesprekken tenminste één deelnemers in het bezit moet zijn van een betaald Skype Premium abonnement. Een dergelijk abonnement kost 5,99 euro excl. Btw per maand of 3,49 excl. btw voor één dag.

Naast de nieuwe functies is ook het uiterlijk licht gewijzigd. Zo blijft de gespreksbalk actief wanneer je tijdens een gesprek in een ander venster aan het werk bent. Hierdoor kun je altijd ophangen of het volume dempen. Ook is er een geschiedenissectie en een lijst met je favoriete gesprekspartners toegevoegd.

Skype 5.2 kun je vanaf de website van Skype downloaden.

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven