Slechts 10 procent van de mkb'ers gebruikt de cloud

steven
Slechts 10 procent van de mkb'ers houdt zich bezig met cloud computing. Dit blijkt uit de Nationale ICT-enquête, een initiatief van AFAS. Van de overige 90 procent is 70 procent het niet van plan te gebruiken of weet niet wat het is.

Quintlijn Knepper, directeur van Jitscale is bang dat veel mkb'ers de boot zullen missen. 'Doordat de gemiddelde ondernemer zich meer richt op zijn corebusiness, is hij normaal gesproken weinig tot niet bezig met it. Laat staan met cloud computing.'

Kneppers vindt wel dat je de uitslag van deze enquete iets genuanceerder moet bekijken. Volgens hem gebruiken veel ondernemers al diensten zonder te weten dat deze onder de noemer cloud computing vallen. Toch verontrusten de cijfers hem wel. 'Je zou verwachten dat bedrijven in een kennismaatschappij openstaan voor nieuwe technologieën.'

Cloud Computing

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven